AKTUELNO

Novi fudbaler Crvene zvezde Irakli Azarov rekao je danas da je srećan što je postao deo velikog kluba i da će dati sve od sebe da pomogne ekipi da osvaja titule i ostvari uspehe u Evropi.

"Srećan sam što sam postao deo kluba, daću sve od sebe da pomognem ekipi da osvaja titule i bude uspešna u Evropi. Razgovarao sam sa Markom Marinom, rekao mi je par stvari o Zvezdi, znam da je ovo veliki i uspešan klub. Igraćemo Ligu šampiona. Znam da je za mene dobro što sam deo ovog tima", rekao je Azarov na konferenciji za novinare u Beogradu.

Azarov je 20-godišnji levi bek iz Gruzije, a u Zvezdu je došao iz Dinama iz Batumija.

Azarov je rekao da je tokom razgovora sa bivšim igračem Zvezde Markom Marinom čuo o veličini kluba i navijačima, a da mu je nekadašnji nemački reprezentativac savetovao da naporno trenira kako bi izborio mesto u timu.

On je dodao da je pratio utakmice Zvezde i da zna za Aleksandra Kataija, Kingsa Kangvu i Milana Rodića, koji igra na njegovoj poziciji.

"Znam da je veoma dobar igrač, odigrao je mnogo utakmica u Zvezdi. Naučiću mnogo od njega, pomagaćemo se", rekao je gruzijski reprezentativac.

Upitan da li zna trenera Dejana Stankovića, Azarov je rekao da je on bio poznat igrač, a da je sada odličan trener i da od njega može mnogo da nauči.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da je pozicija levog beka bila deficitarna i da će stručni štab dolaskom Azarova imati drugačiju opciju na toj poziciji.

"Dugo smo tražili nekoga ko može da bude rotacija u paru sa Milanom Rodićem i opredelili smo se zamladog igrača koji igra za reprezentaciju Gruzije. Napredovao je za godinu dana i verujem da će nastaviti napredak u Zvezdi. On je različita opcija u odnosu na Rodića, ofanzivan je, najjače strane su mu brzina, dribling, pas igra i centaršut", naveo je.

Mrkela je rekao da prelazni rok još nije završen i da će sve zavisiti od mogućih odlazaka igrača.

Upitan o igri protiv Pjunika (5:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampionam Mrkela je rekao da ekipa od početka sezone igra dobro i da je pokazala drugačiju stranu igre od one iz prethodnih godina.

"Sa pojačanjima koje smo doveli dobili smo na raznovrsnosti i u ovom trenutku možemo da zapretimo na više načina svakom protivniku", ocenio je Mrkela.

Autor: