AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su u 4. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvezda je nakon 5:0 u Beogradu iu revanšu savladala jermenski Pjunik rezultatom 2:0 i bez ikakvih problema plasirala se u narednu rundu kvalifikacija

Strelci su bili Kanga sa penala u 44. i Pavkov u 60 minutu.

Prethodno je Katai promašio penal u 28. minutu

Zvezda će u odlučujućem dvomeču za Ligu šampiona sastati sa Makabijem iz Haife koji se i pored poraza na Kipru od Apolona (2:0) zbog ubedljivog trijumfa u prvom meču (4:0), plasirao dalje.

Izraelski tim biće domačin u prvom meču koji je na programu 16. ili 17. avgusta.

PJUNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90. minut - Utakmica je produžena za 3 minuta

86. minut - Pokušao je Mitrović nakon solo prodora, ali je izblokiran.

82. minut- Požuteo je i Mustafa nakon neopreznog starta. Slobodan udarac izveo je Kočijuk, ali Borjan ponovo sjajno intervenisao

80. minut - Dragović je dobio žuti karton

77. minut- Umesto Kange u igri je Srnić

75. minut - Igra se obostrano otvoreno, domaćin želi makar počasni gol.

69. minutu - Velika prilika za Bena koji je izbio sam ispred golmana Pjunika, ali je katastrofalno šutirao.

66. minut - Sjajna prilika za Pjunik. Juričić je izbio ispred Borjana, a Zvezdin kapiten sjajnom paradom sprečio siguran gol.

63. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Umesto Erakovića u igri je mladi Stanković, dok je Ben zamenio Kataija.

60. minut - GOOL, 0:2, PAVKOV! Katai je uposlio Gobeljića na desnoj strani, ovaj centrirao na Pavkova koji glavom matira nemoćnog Bučneva

58. minut - Ništa posebno se ne dešava na terenu, Zvezda otaljava posao

53. minut - Inicijativa domaćina u ovim momentima

51. minut - Navijači Pjunika uleteli su u teren i na kratko prekinuli meč

- Stanković je reagovao izmenom u poluvremenu, umesto Sanoga u igri je Stefan Mitrović

46. minut- Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za 4 minuta

44. minut- GOOL, 0:1, KANGA. Novi penal za Zvezdu. Opet je nakon intervencija VARA zbog povlačenja Sanoga nakon kornera, dosuđen jedanaesterac. Za razliku od Kataija Kanga je bio siguran.

40. minut - Odlična akcija Zvezde, Katai je bio u prodoru, odložio za Bukarija, koji centrira za Pavkov. Visoki centarfor je zahvatio loptu glavom, ali preko gola. Zvezda dominira u ovim momentima

- Sjajan gest navijača Pjunika

- Na drugom meču kiparski Apolon je prepolovio ubedljivu prednost Makabija iz prvog meča ( 4:0) i nakon pola sata igre vodi sa 2:0.Podsetimo bolji iz ovog dvomeča igraće sa Zvezdom u plej ofu za Ligu šammpiona ukoliko se ne dogodi svetska senzacija u Jermeniji

32. minut - Eraković je dobio žuti karton

27. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Ispostavilo se da je da je defanzivac domaćina pre nego što je lopta došla Milunovića igrao rukom, pa je nakon VAR intervencije dosuđen penal za Zvezdu. Međutim Katai je šutirao mlako, Bučnev ga je pročitao i lako odbranio ovaj šut

25. minut - U narednom napadu korner za Zvezdu, Kanga je centrirao lopta došla Milunovića koji sa dva metra šutira u golmana Bučneva

24. minut - Sjajna intervencija Borjana nakon šuta Juričića

22. minut - Bukari je zavrnuo za Kataija, ali je odbrana Jermena otklonila opasnost.

19. minut - Borjan je ostao da leži nakon jedne intervencije, ali srećom sve je u redu sa sjajnim golmanom.

- Oko 150 Delija prisustvuje utakmici, tako da Zvezda ima sjajnu podršku i dalekom Jerevanu

14. minut - Zvezda pokušava da nametne miran ritam utakmice i čeka svoju šansu. Katai je šutirao sa ivice šesnaesterca, zamalo pored gola.

8. minut - Domaćin ima blagu inicijativu, agresivnije su ušli u meč, Zvezda rezervisana za sada.

5. minut - Pokušao je Otubanjo sa distance, preko gola Borjana.

4. minut - Miran početak utakmice.

1. minut - Utakmica je počela

SASTAVI:

PJUNIK (4-3-3) Bučnev - Harutjunjan, Juričić, Avagjan, Bratkov - Kočijuk, Dašjan, Gonzalos - Kovalenko, Otubanjo, Žuninjo.

Trener: Jegiše Melikjan.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1) Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić - Sanogo, Kangva - Katai, Kanga, Bukari - Pavkov.

Trener: Dejan Stanković.

Sudija: Vili Kolum (Škotska).

Srpski prvak opušteno večeras gostuje Pjuniku, jer je u prvom meču slavio sa 5:0

Nikad lakši meč za Crvenu zvezdu u ovako važnoj fazi kvalifikacija! Crveno-beli večeras gostuju Pjuniku u 3. kolu kvalifikacija za LŠ (19,00 RTS 1), a pošto su prvi susret dobili sa čak 5:0, revanš je samo formalnost.

Ipak na pobedu

Naravno, obaveza zbog imena kluba je da se iz Jermenije srpski prvak vrati sa pobedom i novim bodovima, kako za svoj položaj na UEFA listi, tako i za nacionalni koeficijent. Pjunik nema kvalitet da se nosi sa Zvezdom, ali biće sigurno silno motivisan da se iskupi zbog debakla u Beogradu.

Zvezda je put Jermenije otišla bez Milana Rodića, Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića. Defanzivac je ostao u Beogradu zbog nepromišljenog poteza u poslednjem minutu prve utakmice, kada je za 20 sekundi dobio dva žuta kartona na sredini terena. Sa druge strane, iskusni napadač nije otišao u Jerevan zbog lakše povrede. Što se tiče Ivanića, on takođe nije krenuo sa ekipom iz zdravstvenih razloga, ali nema sumnje da će biti spreman za mečeve u plej-ofu za Ligu šampiona.

Izvesno je da će umesto Pešića u startnih 11 biti Pavkov. Gobeljić je zamena za Rodića, dok se očekuje da Kanga bude ofanzivniji (na mestu Ivanića), a da na njegovu poziciju uskoči Sanogo.

Put u Izrael neizvestan

Crvena zvezda će u plej-ofu za Ligu šampiona igrati protiv izraelskog Makabija iz Haife. Naravno, ukoliko se ne desi neko čudo. Makabi brani 4:0 iz prvog meča protiv Apolona.

Međutim, pitanje je gde će taj meč biti odigran s obzirom na to da su ponovo eskalirali sukobi između Izraelaca i Palestinaca.

Autor: