AKTUELNO

Fudbaleri Dinama iz Zagreba savladali su splitski Hajduk sa ubedljivih 4:1 na "Maksimiru" u derbiju Hrvatske, a jedan detalj izbio je u prvi plan nakon isteka 90. minuta.

U utakmici koja je obeležila vikend u komšiluku, sreća zagrebačkih "modrih" je bila velika posle pobede nad najvećim rivalom Hajdukom i Dinamo posle pet kola ima sedam bodova više upravo od njihovog poslednjeg protivnika, mada Splićani imaju i dva meča manje.

Osim velikog preokreta Dinama, budući da su gosti vodili sa 1:0, susret je obeležila i neobična scena sa atletske staze stadiona "Maksimir".

U ekstazi zbog četiri vezana gola u poslednjih pola sata i preokreta Dinama, jedan navijač je sa tribina bacio veštačku nogu.

Tokom proslave igrača i navijača na atletsku stazu doletela je proteza oblepljena nalepnicama "Bed Blu Bojsa-a", koju je prvi pokupio najbolji igrač Dinama - Mislav Oršić.

Kada su igrači videli da je iza gola i veštačka noga, prijavili su čitav slučaj redarima, a ovi su ih obavestili - da proteza zaista pripada jednom od pristunih pristalica zagrebačkog kluba i da bi, valjda, red bio da mu je, kad se već toliko radovao, vrate.

Fudbaleri nisu baš bili sigurni da li je ta luda scena zaista imala i takvu "pozadinu", pa su nogu odneli - prisutnim pripadnicima policije.

A policija je potom pomenutu veštačku nogu vratila navijaču koji ju je i bacio ka terenu.

Autor: