AKTUELNO

Crno-beli danas (18.45) igraju protiv Slovačkog u prvom kolu grupe D, a svi u taboru srpskog viceprvaka razmišljaju samo o pobedi

Partizan je posle očajnog starta sezone vezao nekoliko dobrih utakmica, pobedu nad Radničkim u Kragujevcu (1:0), večiti derbi (1:1), pa najubedljiviji trijumf u sezoni nad Kolubarom u gostima 5:1.

Samim tim, poraslo je i samopouzdanje izabranicima Gordana Petrića i oni ne kriju da su u Češku otišli po tri boda. Svetske kladionice blagu prednost daju domaćinu, pa je kvota na pobedu Slovačkog 2,75, a na trijumf crno-belih 2,85.

- Navijači uvek imaju najveća očekivanja od Partizana, a to su pobede. Gledali smo i analizirali nekoliko najjačih utakmica koje je ekipa Slovačkog odigrala u poslednje vreme i videli smo da su direktni i opasni. Ako budemo odradili sve ono što nam je trener Petrić postavio kao zadatke, onda ćemo ostvariti pobedu. Posle slabijeg početka sezone opet smo stali na svoje noge, navijači to osećaju, a i svi mi u ekipi se osećamo bolje u poslednje vreme - kaže Kristijan Belić.

Meč protiv češkog tima mogao bi već na startu takmičenja u Ligi konferencija da pokaže ima li Partizan snage da se bori za prolazak iz grupe. Budući da su preostali rivali Keln i Nica, jasno je da bi bodove na strani Partizan najlakše mogao da osvoji baš večeras.

Svestan je toga i desni bek Aleksandar Filipović, koji se konačno oporavio od povrede i posle mesec dana opet je u konkurenciji za tim.

- Mnogo znači prva utakmica u grupnoj fazi. Moramo da krenemo dobro da bi nam posle bilo lakše da igramo s ostalim rivalima. Došli smo da protiv Slovačkog osvojimo tri boda, ali spremni smo na žestok okršaj, sa mnogo duela i borbe na terenu. Oni su tvrda ekipa, odlično pripremljena, ali siguran sam da smo fudbalski kvalitetniji i da ćemo pobediti - naglašava Filipović.

#FK Partizan

#Utakmica