AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić poručio je posle večerašnjeg remija protiv Nice (1:1) u drugom kolu D grupe Lige konferencija da se njegove ideje konačno sprovode u delo i da crno-beli počinju da deluju kao ekipa.

Petrić, koji još ne zna za poraz na klupi crno-belih, nije želeo da kaže da li je ovo bila najbolja partija Partizana od kad je on postao trener.

"Drugi neka procene da li je ovo najbolja utakmica otkad sam došao. Neke moje ideje polako se nameštaju. Već sutra je novi dan, svaka čast za večeras, ali u nedelju je nova utakmica. Igrači su se opustili, polako ličimo na ekipu", izjavio je Petrić i dodao da je njegova ekipa zaslužila trijumf:

"Bili smo bliži pobedi. Posle primljenog gola odigrali smo prvo poluvreme na jedan način kako nismo igrali do sada. Zadovoljan sam kako su momci odigrali svih 90 minuta. Bitno je da su igrači dali maksimum i da su uživali u igri. I na poluvremenu sam im rekao da nemam šta da im zamerim, podržao sam ih da ideje sprovedu na pravi način. Igrači treba da uživaju na pruženoj partiji".

Šef stručnog štaba "parnog valjka" izjavio je da strelac gola za njegov tim Fuseni Dijabate može i mora da pokaže još bolje partije.

"Svi su odigrali koliko mogu. Dijabate je bio zanimljiv večeras, pravio je problem njihovim odbrambenim igračima. Siguran sam da može mnogo bolje i da mora u narednim utakmicama pokaže svoj kvalitet i taj svoj talenat i da iskoristi to što se odbrambeni igrači plaše", rekao je Petrić.

Ponovo je po Partizan bio koban levi bek. U Češkoj protiv Slovačkog (3:3) bio je to Jan Kalabiška, a večeras DŽo Brajan.

"Nisam primetio da je levi bek dao gol. Izgubili smo čiste lopte. Desilo se da se levi bek tu zadesi, obratićemo pažnju na leve bekove u narednom periodu", prokomentarisao je Petrić.

Trener Partizana nije imao šta da zameri napadaču i najboljem strelcu ekipe Rikardu Gomešu koji je u 70. minutu promašio kolosalnu šansu.

"Tačno je da je Rikardo imao tu šansu i uvek će ulaziti u šanse. Danas je igrao protiv dva igrača koji su snažni, brzi, potkovani. Mogao je da reši utakmicu, ali kad imate ovakve centarhalfove kao večeras, veoma je teško. Nemam šta da zamerim Rikardu na odnosu prema igri, daće gol na sledećoj utakmici", rekao je Petrić.

#Gordan Petrić