AKTUELNO

Fudbaleri Partizana u četvrtak gostuje Kelnu u okviru 3. kola grupne faze Lige konferencija.

Trener crno-belih Gordan Petrić izjavio je da su njegovi igrači spremni i odmorni za duel sa nemačkim predstavnikom.

- Mislim da su igrači spremni, da su odmorni, da su svesni šta im donosi ova utakmica, da je to neki evropski izlog za dosta igrača, da se dokažu u ovako teškim utakmicama - rekao je Petrić na konferenciji za medije.

Partizan u Kelnu neće moći da računa na Kristijana Belića i Ljubomira Fejsu, ali i pored toga Petrić neće menjati formaciju.

- Moraćemo da napravimo neki drugi balans u sutrašnjoj utakmici, ali kažem mislim da su igrači spremni i svesni šta nas očekuje sutra. Igramo protiv ekipe koja je možda favorit u našoj grupi i koja je navikla na ove utakmice svake nedelje, i mi smo delimično navikli, ali mislim da su oni u prednosti što se tiče ovakvih utakmica.

Foto: Beta/Nebojša Parušić

Parni valjak pred sobom ima veoma zahtevan raspored.

- I rekao sam i pred utakmicu sa Vojvodinom da nam je to zamajac za ovu seriju teških utakmica, puno utakmica imamo do 13. novembra.

Partizan je na startu Lige konferencija odigrao 3:3 protiv Slovackog, a isti rezultat imao je i u plej-of fazi kvalifikacija na Malti, kada mu je rival bio Hamrun.

- Pre bih izabrao neki drugi rezultat, ali ako mora da bude sa toliko golova da ljudi uživaju, eto potpisao bih zbog toga. Generalno ima tu dosta stresa i emocija, kad primite tri gola i kada date tri gola - rekao je on.

Petrića nije želeo da govori o duelu između Slovackog i Nice.

- Ja im želim sreću, pa ko bude bolji neka pobedi. Generalno sve zavisi od nas, kako budemo sutra igrali, ako mi budemo pružili dobru igru i uzeli neke poene onda ćemo drugačije da razmišljamo o sledeće tri utakmice.

Duel Kelna i Partizana na programu je od 21 čas.

#FK Partizan

#Gordan Petrić