AKTUELNO

Srbija je spremna za Mundijal! Orlovi su sa 5:1(1:1) savladali Bahrein u generalnoj proveri pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Ekipa Dragana Stojkovića je u petoj brzini odradila probni test i na pravi način najavila ono što je očekuje na planetarnom takmičenju koje počinje u nedelju.

Biće to generalna proba za selektora Dragana Stojkovića kako bi se uverio u mogućnosti svih fudbalera pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Iako daleko od toga da je igrala u punom gasu, naša selekcija je rutinski opravdala ulogu favorita i dominantno trijumfovala protiv 85. reprezentacije sveta. 

Briljirao je kapiten Dušan Tadić sa dva gola i asistencijom, a posebno nas raduje pogodak i asistencija Dušana Vlahovića, koji je pokazao da je povreda za njega prošlost i da u pravom ritmu čeka najvažnije mečeve.

Ništa manje važni nisu golovi Filipa Đuričića i Luke Jovića, kao dokaz da imamo izuzetno širok arsenal oružja.

Orlovi Prvenstvo počinju 24. novembra protiv Brazila, četiri dana kasnije igraju sa Kamerunom, a drugog decembra protiv Švajcarske na zatvaranju grupe G.

SASTAV SRBIJE:

Milinković-Savić - Pavlović, Milenković, Mitrović, Mladenović - Gudelj, Ilić, Milinković-Savić, Živković, Tadić - Jović.

Drugo poluvreme:

89' - Gooool! Srbija vodi sa 5:1, Luka Jović je pogodio mrežu. Rapsodija našeg tima protiv Bahreina. Sada se u strelce upisao i Jović, posle dodavanja Vlahovića.

86' - Gooool! Srbija vodi sa 4:1, strelac je Filip Đuričić. Odlično je prošao i centrirao Filip Mladenović, Đuričiću je ostalo samo da se pokloni sa pet metara.

80' - Po nekoliko šansi je viđeno na obe strane, ali bez promene rezultata.

76' - Velika šansa za Srbiju. Mladenović je snažno šutirao sa desetak metara, lopta je otišla preko gola. Nedugo zatim Orlovi su zatresli i prečku, posle udarca Jovića glavom.

72' - Šansa za Bahrein, prva prava na utakmici, ne računajući penal. Lopta je završila preko prečke.

70' - Šansu dobija i Maksimović. Zamenio je Ilića u sredini terena.

69' - Koškanje Pavlovića i jednog od igrača Bahreina, posle nešto oštrijeg duela. Sve se vrlo brzo smirilo.

65' - Umirili su Orlovi ritam posle dva brza gola. Nema ni potrebe da jure, sve ide po planu.

60' - Nove promene u Srbiji. Izašli su Tadić i Sergej, a u igri su Đuričić i Grujić.
55' - U odličnom ritmu igraju Orlovi od početka drugog poluvremena. Mnogo, mnogo bolje nego u prvih 45 minuta.

51' - Gooool! Odlazi Srbija na 3:1, ovoga puta je pogodio Vlahović. Samo nekoliko minuta na terenu je bilo potrebno napadaču Juventusa da zablista. Posle asistenicije, sada je zatresao mrežu, posle odličnog dodavanja Tadića. Savršeni dokaz da Vlahović potpuno spreman čeka Mundijal, posle problema sa povredom.

50' - Gooool Srbija ponovo vodi, i sada je strelac Tadić. Oduzeli su loptu Orlovi u opasnoj zoni, Vlahović je fantastično uposlio Tadića, koji je rutinski poslao loptu u mrežu.

46' - Dve promene napravio je Piksi na velikom odmoru. Umesto Andrije Živkovića igraće oporavljeni Dušan Vlahović, dok je Stefana Mitrovića zamenio Darko Lazović.

Prvo poluvreme:

45' - Najbolja šansa za Orlove u prvom poluvremenu. Mladenović je sjajno pronašao Jovića na drugoj stativi, ali je napadač Fjorentine u padu sa petmetara promašio ceo gol. Morao je to da završi u mreži, neverovatan promašaj Luke...

39' - Slobodan udarac iskosa sa leve strane. Gudelj je raspalio po lopti pravo u golmana Bahreina.

35' - Period bez ikakvih prilika pred golom Bahreina. Traži Srbija rupu u organizovanoj odbrani domaćina, ali kako rekosmo - nedostaje pravog ritma i brzine u tim napadima.

30' - Prilično mirnih prvih pola sata igre. Iako je viđeno dva gola, nema pravog ritma. Ne pritiskaju Orlovi svom snagom, jasno je zbog čega su obazrivi pred Mundijal.

24' - Ilić je oprobao udarac sa 20 metara, snažno je gađao po zemlji, lopta je prohujala pored stative.

22' - Dva puta u nekoliko minuta je Jović ulazio u šansu, ali je u oba navrata bio u ofsajd poziciji.

16' - Ni iz čega je Srbija primila gol. Prvi put kada je domaćin prešao polovinu terena uspeo je da zapreti i dođe do poravnanja. Jeftino, ne sme se tako na Mundijalu.

15' - Gol! Bahrein dolazi do izjednačenja, strelac je Hilal. Poslao je napadač domaćih Milinković-Savića u jednu, a loptu u drugu stranu.

14' - Penal za Bahrein. Madan je sa desne strane ušao u šesnaesterac, prevario Mitrovića, koji se loše postavio i faulirao igrača domaćih.

10' - Odlično je naš tim otvorio utakmicu. Potpuna dominacija se vrlo brzo isplatila, ali nema sumnje da će Orlovi nastaviti da "gaze" objektivno mnogo slabijeg protivnika.

8' - Gooool! Srbija vodi sa 1:0, strelac je Dušan Tadić. Majstorski je naš kapiten izveo slobodan udarac sa 25 metara - skinuo je pauka i doveo Orlove do prednosti. Kakva golčina! 6' - Potpuna kontrola srpskog tima od starta. Sve vreme je lopta u našem posedu, Bahrein ne uspeva ni polovinu da pređe.4' - Prvi konkretniji napad Orlova. Loptu je ubacio Živković, došla je do Sergeja koji je probao da pronađe Jovića, ali je na kraju samo korner za naš tim.1' - Orlovi igraju u rezervnoj, beloj opremi.

UŽIVO:

15.00 - Orlovi krenuli na stadion:

#Dragan Stojković Piksi

#Mundijal

#fudbal