AKTUELNO

Fudbaleri Srbije ubedljivo su savladali Bahrein u "generalnoj probi" pred početak SP u Kataru, a Orlovi su na Mudijal otputovali u elegantnim odelima i sa satovima na ruci koji vrede puno para.

Upravo je o tim satovima priču napravio specijalizovani "Sat na ruci" i predstavio koliko vrede merači vremena naših reprezentativaca.

Sergej Milinković-Savić, vezni igrač Lacija, odlučio se za Audemars Piguet Royal Oak Jumbo u čeliku. Međutim na većini fotografija se satovi ne vide dovoljno dobro da bih otišao u detalje kao što su boja cifera i određene konfiguracije, ali ovde se jasno vidi da se radi o Royal Oak-u.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

Filipom Mladenovićem, bek našeg nacionalnog tima, nosi Rolex Day-Date ref. 228235 u roze zlatu, ali odlično sašiveno odelu i ugao fotografisanja ne odaju tajnu koji je cifer. Pretpostavimo da je onaj najpopularniji maslinasto-zeleni. Ako je baš taj onda Filip nosi jedan od najskupljih satova na ovom okupljanju. Cena sata na sekundarnom tržištu je oko 60.000 evra - piše specijalizovani sajt za satove.

Na ruci golmana iz Sevilje, Marka Dmitrovića, je Apple Watch. Neki reprezentativci nisu hteli da se opterećuju nošenjem skupocenih satova na Svetsko Prvenstvo te su na ruku stavili Apple smartwatch. Pametni satovi su globalni hit, te ih ljudi neretko nose i na odelo. Apple je ujedno i najprodavaniji sat na svetu u 21. veku (ako računamo pametne satove kao satove!). Nemojte me držati za reč o kojoj generaciji je se radi, jer nisam toliko dobar poznavalac savremen tehnilogije pametnih satova, ali je ovde u pitanju izgleda stariji model, čija je cena oko 300 evra.

Foto: Printscreen YouTube/ Jürgen Klopp

Na levoj ruci Filipa Đuričića i Dušana Vlahovića nalazi se Rolex. Na sonovu fotografija se može zaključiti da je to Cosmograph Daytona ref. 116500LN sa keramičkim bezelom i ciferom u beloj boji. Ovaj sat publici je poznatiji kao “keramička Daytona“ ili “Panda Daytona“ zbog crno-belog kontrastnog cifera. Cena ovog modela danas na sekundarnom tržištu iznosi oko 30.000 evra.

Foto: Tanjug AP/Fabio Ferrari/LaPresse

Ipak, kada je u pitanju sat Vlahovića, moguće je da je u pitanju i drugi model. Postoji još jedna daytona sa keramičkim bezelom koji se može presijavati na tamno. U pitanju je Platinum Daytona sa braon keramičkim bezelom i u tom slučaju cena sata je mnogostruko veća.

Aleksandar Mitrović nosi Apple Watch Serie 7 jedna od poslednjih generacija ovog pametnog sata, čija je cena danas negde oko 400-500 evra, dok Jović nosi sat vredan 95.000 evra: Patek Philippe Aquanaut ref. 5167R, model u roze zlatu sa čokoladnom bojom cifera. Ovo je ujedno i najskuplji sat koji je uočen na okupljanje fudbalske reprezentacije.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

Nemanja Radonjić je u Katar poneo Rolex GMT-Master II ref. 126710BLRO, popularniji kao “Pepsi“, zbog bezela u plavo-crvenoj boji. Ovaj model se sada procenjuje na nekih 20.000 evra tržišne vrednosti.

Iako merač vremena Marka Grujića neodoljivo podseća na neki Richard Mille ipak se radi o Hublot Spirit of Big Bang Meca 10 Black Magic modelu. Van radnje ovaj sat se prodaje za nekih 23.000 evra. Sat je napravljen u keramici sa mehanizmom na manuelno navijanje i rezervom od neverovatnih 10 dana!

Odbrambeni igrač našeg tima, Stefan Mitrović, nosi Rolex Yacht-Master II u kombinaciji čelika i roze zlata. Ovo je do nedavno bio najveći Rolex koji se proizvodi sa svojih 44mm prečnika, ali pre mesec dana ga je zamenio najnoviji Deepsea Challenge od titanijuma i prečnika neverovatnih 50mm. Cena njegovog modela je danas oko 27.000 evra.

Autor: