AKTUELNO

Fudbaler Holandije dobrano su se namučili u prvoj utakmici na Mundijalu, ali uspeli su u finišu utakmice da savladaju Senegal sa 2:0.

Jasno je bilo da će timu Alijua Sisea mnogo nedostajati Sadio Mane, no uprkos tome uspeli su da pruže odličan otpor "oranju", čak se može reći da po svemu prikazanom nisu zaslužili da Svetsko prvenstvo počnu sa porazom.

Ovaj meč bio je neverovatan po tome što su izabranici Luja van Gala prvi šut ka golu rivala uputili tek u 84. minutu kada je gol i postigao Kodi Gakpo posle fantastičnog centaršuta Frenkija de Jonga.

Foto: Tanjug AP/Thanassis Stavrakis

Navijači Holandije će zaboraviti da su se njihovi ljubimci mučili, jer su bodovi ti koji se pišu, a na osvajanju prva tri na Mundijalu moraju da zahvale napadu PSV-a.

Treba reći i to da je Senegal prvi put na Svetskim prvenstvima u grupnoj fazi poražen od reprezentacije koja dolazi sa evropskog kontitenta.

Foto: Tanjug AP/Thanassis Stavrakis

Holandija baš kao i Ekvador ima tri boda u grupi A, bez bodova su Katar i Senegal. Izabranici Luja van Gala naredni meč igraju protiv južnoameričke selekcije 25. novembra, dok će šampion Afrike odmeriti snage sa domaćinom Svetskog prvenstva.

Autor: