AKTUELNO

Veliki broj navijača ušao je bez ulaznica na meč prvog kola grupe A Svetskog prvenstva u Kataru između Holandije i Senegala, koji je juče odigran na stadionu "Al Tumama", pošto je pao sistem za dekodiranje karata, prenosi španska "Marka".

Španci tvrde da su se vrata automatski otvorila na ulazima na tribine, pošto je pao sistem za dekodiranje ulaznica. Utakmica je završena pobedom Holandije 2:0.

"Marka" podseća da se isti problem dogodio i na meču između Engleske i Irana (6:2) koji je u okviru grupe B odigran na stadionu "Kalifa". Pošto je pao sistem automatski su se otvorili ulazi na stadion "Kalifa", a na tribine su mogli da uđu svi navijači, koji su imali "Haja" aplikaciju.

"Videli smo da mnogi navijači ulaze na stadion, a ništa nisu pokazali od dokumenata na ulazu. Samo su odgurnuli vrata, koja su se zbog pada sistema, automatski otvorila.

Navijači su ušli na meč Holandija - Senegal, a njih niko od obezbeđenja ništa nije pitao i mogli su da sednu gde su hteli", navela je "Marka" tvrdeći da su organizatori napravili veliki bezbednosni propust, pošto su neki mečevi na Mundijalu proglašeni za utakmice visokog rizika.

#Katar