AKTUELNO

Reprezentacija Srbije spremna je za istorijski meč protiv Brazila na Svetskom prvenstvu! Sutrašnja utakmica (20 časova) verovatno je jedna od najvećih u istoriji našeg fudbala.

Bez obzira na to što se radi o duelu prvog kola, meč ima ogroman značaj i privlači pažnju celokupne svetske javnosti.

Dragan Stojković je nedavno izjavio da već zna kojih 11 igrača Brazila će igrati protiv Srbije. A kada je reč o 11 odabranih "orlova", ni tu gotovo da nema dileme.

Odbrana i golman su izvesni i nema prostora ni za kakva iznenađenja. Vanja Milinković-Savić je izborio status prvog čuvara mreže našeg tima. Milenković, Veljković i Pavlović su već uigran trio u koji Piksi ima ogromno poverenje.

TIM SRBIJE ZA BRAZIL

Vanja Milinković-Savić

Nikola Milenković

Miloš Veljković

Strahinja Pavlović

Saša Lukić

Nemanja Gudelj

Andrija Živković

Sergej Milinković-Savić

Dušan Tadić

Filip Kostić

Dušan Vlahović

Jedino upitnik koji možemo da postavimo odnosi se na zadnje vezne fudbalere. Naime, dva su varijante - jedna ultraofanzivna i druga umerno napadačka. Iako je Stojković poznat kao trener koji forsira napadački fudbal, svi su izgledi da će ovoga puta biti oprezan.

Razlog za to je i povreda Mitrovića, koji se tek vraća na teren, i preveliki rizik bi bio da provede 90 minuta u igri. Zbog toga će verovatno od prvog minuta na teren i Gudelj i Lukić, a Mitar je u planu za drugo poluvreme utakmice.

Naravno, mnogo će zavisti od rezultata, ali je izvesno da će Aleksandar dobiti svoje minute na sutrašnjem spektaklu. Svi se nadamo se će Kostić biti spreman (alternativa je Mladenović), a sa druge strane mesto je rezervisano za Andriju Živkovića. Između njih dvojice biće Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić.

Autor: