AKTUELNO

Ne stišavaju se reakcije nakon utakmice Srbije i Brazila u 1. kolu grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović ocenio je da su igrači sa previše respekta ušli u drugo poluvreme utakmice sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Kataru i da ih je to koštalo pozitivnog rezultata.

"Nekako smo prerano podigli ruke u znak predaje, što u proteklom periodu nije bila odlika ove generacije. Budimo realni, imali smo za protivnika jednu moćnu ekipu koja je još jednom potvrdila da je najozbiljniji kandidat za osvajanje titule svetskog prvaka i ovaj poraz ne sme da nas demorališe", rekao je Stojanović za sajt Fudbalskog saveza Srbije i nastavio:

."Odmah posle žreba u aprilu, konstatovali smo da je raspored dobar i da je bolje što sa Brazilom igramo na startu, na ne na kraju grupne faze, kao (na Svetskom prvenstvu 2018.) u Rusiji. Ubeđen sam da smo kvalitetnija reprezentacija od Кameruna i Švajcarske i da ćemo to pokazati na terenu", kazao je on.

Stojanović je pohvalio je nastupe golmana Vanje Milinković-Savića i defanzivca Strahinje Pavlovića, za koga ističe da je uspeo da se "iskontroliše" nakon prestrogog žutog kartona i odigra na zaista visokom nivou.

"Vanja je bio briljantan, ovo mu je možda i partija života. Šteta što nije nagrađen boljim rezultatom, ali je pokazao još jednom da poseduje vanserijske golmanske kvalitete. Iskreno se nadam da će u naredne dve utakmice imati mnogo manje posla", dodao je Stojanović.

Naveo je da mu je žao što su povrede diktirale sastav tima, uz ocenu da bi formacija sa dva napadača bila "daleko opasnija po gol Brazila".

"Imamo igrače koji su došli sa povredama iz svojih klubova i bilo je logično da ih pita da li i dalje osećaju bolove i da li mogu da se stave na raspolaganje. Neki su mogli, neki nisu. Znate vrlo dobro Mitrov (Aleksandar Mitrović) mentalitet, naravno da je rekao da je spreman", kazao je Stojanović.

Želju da zaigra je izrazio, kako je dodao, i vezni igrač Filip Kostić, ali selektor Dragan Stojković Piksi nije želeo da rizikuje i doneo je odluku da ga sačuva za mečeve protiv Kameruna i Švajcarske .

Autor: