AKTUELNO

Reprezentativac Švajcarske, Đerdan Šaćiri, suočio se sa neobičnim pitanjem na konferenciji za medije.

Jedan od stranih novinara je "mrtav hladan" poručio najvažnijem fudbaleru ove zemlje da dolazi iz Srbije.

Zanimljivu situaciju opisao je "Mondo", koji navodi da je novinar iz Bangladeša govorio o velikom broju reprezentativaca Švajcarske koji su u tu zemlju došli "sa strane", pa je Šaćirija, koji je inače rođen u Gnjilanu, podsetio da "dolazi iz Srbije".

Nekadašnji fudbaler Liverpula nije imao reakciju kakvu bi mnogi očekivali s obzirom na to da znamo kako se ponašao pre samo četiri godina na Mundijalu u Rusiji.

Šaćiri se kasnije čak i fotografisao sa novinarom iz Bangladeša koji je pojasnio da nije imao nameru da provocira, već ga je samo zanimalo mišljenje o velikom broju "stranaca".

"Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švajcarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švajcarsku i želimo da damo sve najbolje našoj zemlji. Svaka utakmica za Švajcarsku je za mene posebna i uživam. Lepo je videti toliko naših navijača, uvek je lepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspešan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se vidi svakog dana...", rekao je Šaćiri.

Reprezentacija Švajcarske će u ponedeljak od 17 časova igrati utakmicu drugog kola Svetskog prvenstva protiv Brazila.

Nakon prve utakmice i pobede protiv Kameruna, odnosno trijumfa Brazilaca protiv Srbije, Švajcarska i Brazil dele prvo mesto sa tri boda.

#Đerdan Šaćiri

#Švajcarska