AKTUELNO

Priča o fudbalu i Svetskom prvenstvu u Kataru ovih dana je najaktuelnija tema za sve svetske i domaće medije. "Utakmica za infarkt, Remi očaja i nade samo su neki od naslova u domaćoj štampi a ima ih mnogo.

Srbija i Kamerun priredili su dramatičan duel ljubiteljima fudbala, a naša reprezentacija je ispustila priliku da dođe do prve pobede na Svetskom prvenstvu, čiji je domaćin Katar. Posle preokreta, "orlovi" su vodili sa 3:1, ali na kraju je meč završen rezultatom 3:3.

Foto: TV Pink Printscreen

Dražen Ostojić, urednik u Srpskom telegrafu, izjavio je za Pink da onoliko preokreta u utakmici koja je jako bitna, i za jednu, i za drugu stranu, nije video do sada.

- Stvarno je šokantno bilo za nas, pogotovo što smo bili favoriti, i vodili smo sa 3:1. Posle smo pričali u Mix zoni da sa našim reprezentativcima, i oni ne znaju šta se desilo, i svi su govorili da jedva čekaju da pogledaju snimak i vide gde su pogrešili. I kako je moguće da su od pozicije favorita došli do nerešenog rezultata. Ali eto desilo se - rekao je Ostojić.

On je rekao da je utakmica Brazil Švajcarska završena povoljno po nas.

- Ponovo imamo sudbinu u svojim rukama, i nadam se da možemo da dobijemo Švajcarce, i samim tim ostvarimo plasman ka nokaut fazi - dodao je Ostojić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dejan Anđus, sportski novinar, je rekao da mu nije jasno jel ovo dobro što imamo šansu da pobedimo Švajcarsku, kao što smo govorili i pre Mundijala i da idemo dalje po prvi put posle mnogo godina, ili nije dobro.

- Meni nije jasno da li je rezultat 3:3 dobar, zato što ako pobedimo Švajcarsku idemo dalje i to je ono što smo pričali unazad dve godine, dve ključne utakmice su nam Kamerun i Švajcarska, rezultat protiv Kamerina je taj rezultat, to je taj dobar rezultat 3:3 iz koga implicira pobeda protiv Švajcarske i naš prolazak. Ja slušam katastrofičare koji ovo 3:3 doživljavaju kao da je 0:10 i Piksi koji nema pojima po njima, i nije njegova ruka viđena na trenerskom terenu, i odbrana koja je izašla visoko i tako dalje. Ja pitam tu vrstu ljudi koliko su odigrali oni utakmica na Svetskom prvenstvu, koliko su osvojili svetskih titula prvaka.

Mislim da to nije u redu i da nije fer u ovom trenutku kada je naša reprezentacija na smao tri dana od odlučujuće utakmice gde ako pobede otišli smo u osminu finala. Ako mene pitate ovo je zaađen bod , ovo je pozitivni rezultat i imamo sada taj meč odluke protiv Švajcarske.

Foto: TV Pink Printscreen

Nenad Jestrović, bivši fudbaler Crvene zvezde, izjavio je da je utakmica bila lepa za gledanje.

- Izgubili smo jednu, drugu smo igrali nerešeno, sada je vreme za pobedu, svi se nadamo i želimo da Srbija prođe, kao što je rekao Dejan Hrvatska na sva usta govori idemo do finala, vrlo lako mogu da ispadnu, a mi da odemo u osminu finala i nadam se da će tako i biti - kaže Jestorović.

Povodom vređanja fudbalera Milana Borjana od strane Hrvata Jestorović je rekao da je on naš igrač, i stvarno jedan fenomenalan dečko.

- Mislim da je Kanada jedna vrlo dobra selekcija, to što se dešava sa Hrvatskom govori o njima. Mi se nikada nismo bavili njima, i kad igramo sa njima mi nismo opterećeni - kaže Jestorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Miodrag Ješić, bivši fudbaler Partizana, rekao je da je utakmica između Srbije i Kameruna bila zaista specifična.

- Od devedest minuta 80 smo bili dominantni, čak i kad smo gubili 1:0 dešava se fudbal je primiš go - kaže Ješić.

Kako je rekao, Strahinja Pavlović je izjednačio, i dok je on bio pozadi sve je funkcionisalo.

- Mislim da je ta povreda najviše uticala da se napravi taj prostor malo veći nego što treba u zadnjoj liniji. Mnogo je komentara da smo primili dva gola. Činjenica je da smo trebali da reagujemo, moglo je to da se spreči da i da se ne da toliko prostor kod tog rezultata, ali ono što je najvažnije da smo mi ovim rezultatom, sve jedno i da je ostalo 3:1, i da smo dobili sa 4:1 opet bi morali da pobedimo Švajcarsku - kaže on.

Ješić je dodao da ne treba da unosimo nemir u reprezentaciju i oko nje, treba nam jedna pobeda, mislim da sada možemo da napravimo jedan korak i prođemo grupu i nastavimo dalje takmičenje na Svetskom prvenstu.

#Novo jutro

#Prognoza

#Svetsko prvenstvo

#fudbal

#rezultat