AKTUELNO

Bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović za švajcarski portal "20 Minuten" govorio je o predstojećem okršaju Srbije i Švajcarske na Mundijalu u Kataru.

Kuzmanović se prisetio sramne provokacije Šaćirija i Džake na meču koji su ove reprezentacije odigrale pre četiri godine u Rusiji.

"Isticanje simbola dvoglavog orla je bila sramota, jednostavno tužno. Sport i politika moraju da se odvoje, a vaši momci to nisu uradili. Da sam bio igrač Srbije na tom Svetskom prvenstvu verovatno bih nokautirao ili Džaku ili Šaćirija", kaže Kuzmanović.

Bivši reprezentativac poručio je da ne smemo da zaboravimo ono što se dogodilo u Rusiji pre četiri godine.

"Iskreno da vam kažem, Švajcarci neka budu spremni na sve - Srbija nema šta da izgubi. Ne znam hoće li kosti izdržati, ali pre četiri godine sve provokacije su potekle sa švajcarske strane. Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije, to je bilo planirano sve vreme. To što se desilo u Rusiji ne možemo da zaboravimo. Ako provociraš moraš da očekuješ da zveči na terenu. Ima ona lepa izreka: svakog sretneš dva puta u životu".

Švajcarci se plaše preterane reakcije srpskih fudbalera.

"Ne bih precrtao tu mogućnost. Da sam još igrač ja sigurno bih. Nadam se da će sve proteći mirno, ali Srbi će biti spremni na sve. Biće neverovatno emotivno, biće sjajna utakmica. Sumnjam da su momci koji su bili tu 2018. olako prešli preko svega. Nešto je tu ostalo", uveren je Kuzmanović.

Podsetimo, Zdravko Kuzmanović branio je boje Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine, kada naša reprezentacije nije uspela da prođe grupnu fazu takmičenja i pored velikog trijumfa nad Nemcima.

Autor: