AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da će njegov tim ići na pobedu protiv Belgije u meču trećeg, poslednjeg kola grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija tri, dok je Kanada poslednja bez bodova. Hrvatskoj je za plasman u osminu finala dovoljan i remi protiv "crvenih đavola".

"Odlučujuća utakmica za prolazak grupe protiv druge reprezentacije sveta, koja je četiri godine bila prva. Da smo birali, ne bismo hteli da ovaj meč odlučuje. Očekujemo tešku utakmicu, nećemo se opustiti zbog njihovih nešto lošijih utakmica. I njima je to važna utakmica", rekao je Dalić, preneo je hrvatski "Indeks".

On je ponovio da selekcija Hrvatske neće kalkulisati na ovoj utakmici.

"Spremni smo, idemo da pobedimo. Neće da bude lako. Ne idemo na bod, koji bi nam bio doneo prolaz u osminu finala SP. Takva igra donosi nešto loše. Moramo da igramo kako smo igrali protiv Kanade. Nemamo razlog puno da menjamo, a imamo još jedan trening", naveo je selektor Hrvatske.

Dalić je uveren da će Romelu Lukaku da bude u startnoj postavi Belgije.

"To je top reprezentacija. Oni su broj dva na rang listi FIFA, a mi broj 12. Posle ove utakmice nema popravnog. Igra nam jedan bod, ali nećemo ići na remi. I mi i Belgija razmišljali smo o drugačijem raspletu grupe. Mene samo brine da moja ekipa bude na svom nivou i da pruži najbolje od sebe. Očekujem da Lukaku počne meč, a njihova igra će tada da se promeni. Nije igrao puno u poslednje vreme, ali je on odličan napadač. Našim štoperima će biti teško, ali ako se dobro postavimo odradićemo pola posla", zaključio je Dalić.

#Zlatko Dalić