AKTUELNO

Izgurao je, jer je "takav"...

Filip Kostić, reprezentativac Srbije, razgovarao je sa novinarima nakon poraza od Švajcarske. "Orlovi" su u odlučujućem meču poraženi protiv Švajcarske rezultatom 3:2 u identičnim epilogu kao i pre četiri godine u Rusiji.

Dosta problema sa povredama, a tu spada i Kostić.

- Ne treba tražiti izgovor, treba reći da smo svi dali maksimum, probali i nismo uspeli. Razočarali smo se, žao nam je i teško svima, ali dali smo sve od sebe. Zajedno pobeđujemo i zajedno gubimo. Ovo je težak trenutak za sve nas. Ne smemo da padamo i čekaju nas kvalifikacije za Euro jer ova generacija može mnogo više i da će uspeti nešto i da uradi - istakao je Kostić.

Koliko je teško prihvatiti da je ovo bio maksimum?

- Znate kako desilo se protiv Kameruna to što se desilo, a morali smo da dobijemo i to sa više golova razlike. Nismo još analizirali ovu utakmicu, kod drugog gola sam video da njihov igrač trči ka golu i pokušao da ga stignem, međutim ne znam odakle se drugi pojavio i mi u najgorem trenutku primamo gol. Posle nam je bilo sve teže i teže - izjavio je Kostić i dodao:

- Nismo ovo ni mi očekivali, teško je kada gubite i treba vam mnogo energije da okrenete sve. Brazil je izgubio od Kameruna i trebala nam je pobeda od dva gola razlike, tako da, nećemo sad tražiti izgovore i idemo dalje, držimo se zajedno, nastavljamo i nadamo se da ćemo se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo.

Šta je rekao selektor?

- Videli ste kako je podneo i kako mu je bilo teško, svima nam je teško da prihvatimo poraz uovom trenutku. Čestitao nam je na trudu, jer smo danas svi dali sve od sebe i videli ste, nećemo izgovore, idemo dalje. Nama je pobeda trebala, morali smo da igramo sa dva napadača.

Na kraju je fudbaler Juventusa progovorio kako se oseća posle povrede...

- Teško mi je bilo jer sam se povredio u poslednjem minutu, a nikada nisam imao takvu vrstu povrede. Trenirao sam 2 puta dnevno i radio sve što je do mene da bih bio sa ekipom, pa mi je sa Kamerunom bilo mnogo teško, a izgurao sam jer sam ja takav. Mi smo zajedno danas krivi za ovo što se desilo, a moramo da razmišljamo pozitivno i ne smemo da pustimo glavu - rekao je za kraj Filip Kostić.

Autor: