AKTUELNO

Srbija je porazom od Švajcarske 3:2 planetarni turnir završila sa samo jednim bodom, uz još remi sa Kamerunom (3:3) i još jednim neuspehom protiv Brazila (2:0).

Stevica Deđanski sa Instituta za političke studije, istakao je da je sinoć pratio nastup naše reprezentacije, dodajući da su, naši momci, očigledno rešili da odu kući.

- Izgubi se, desi se. U'speh je što smo otišli, ali su svi očekivali bolju igru. Protiv Brazila sje bilo katastrofa, sramotno. Protiv Kameruna, smo jedini koji su vodili dva gola razlike, a dobili dva iz defanzive - priča Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Naš selektor, očigledno, nema znanje za to mesto, dodao je.

- Odbrana je bila užas. Prvih 30 minuta smo lepo igrali... Pavlović je bio odličan, nije tu sporno. I Živković, i Vlahović... Ali, nešto tu ne štima - kaže Deđanski.

Dejan Miletić iz Centra za globalizaciju dodao je da je Tadić sam pokušavao da povezuje odbranu i napad, objašnjavajući da je problem bio u koordinaciji terenom, odnosno, da su fudbaleri u trenucima kada je trebalo, bili na pogrešnim mestima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Video sam borbu i entuzijazam u prvom poluvremenu, a u drugom su pali - kaže on.

- Nismo se brukali. Videli smo kako je bilo sa Brazilom, a sa nama su bili kao osice. Rešili su nas, pa su rasterećeno ušli u ostale utakmice. Sada, protiv Švajcarske, drugo poluvreme bila je katastrofa. Nisam video igru, da mi tehnički vladamo - rekao je Miletić.

Autor: