AKTUELNO

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije u Staroj Pazovi, analizirao je učešće "Orlova" na Mundijalu, a jedino nije bilo reči o finansijskoj strani nastupa fudbalera Srbije na najvećoj fudbalskoj smotri.

Podsetimo, srpski fudbaleri su samim plasmanom u Katar obezbedili Savezu 9 miliona dolara, što je oko 8.5 miliona evra, mada sve dosad nije bilo poznato koliki deo će pripasti igračima, a koliki deo ide na račun srpske fudbalske organizacije.

Dogovor o raspodeli FIFA novca za učešće na Mundijalu, između Saveza sa jedne, igrača i stručnog štaba sa druge strane, potpisan još pre prve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, saznaje "Telegraf"

Dogovoreno je da fudbaleri i stručni štab, u slučaju da odu u Katar, između sebe podele 57% od sume, dok bi ostatak, dakle 43%, išao u kasu Saveza.

Taj sporazum su ispred ekipe potpisali kapiten i zamenik kapitena, a ispred FSS-a generalni skeretar organizacije Jovan Šurbatović.

Prevedeno u brojke, fudbalerima i stručnom štabu na čelu se selektorom Stojkovićem pripalo je okvirno 4.845.000 evra koje će oni, shodno učinku i minutaži u kvalifikacijama i u Kataru, raspodeliti između sebe.

Ostatak, suma od 3.655.000 evra, završila je u kasi saveza.

Autor: