AKTUELNO

Kolumbijac Andres Kolorado (24), defanzivni vezni fudbaler predstavljen je danas na stadionu u Humskoj ulici kao novo pojačanje Partizana.

Ovaj 190 cm visoki momak tako je postao prvi igrač iz ove južnoameričke države koji je zaigrao za crno-bele čime je i istorija beogradsklog kluba upotpunjena za fudbalera iz još jedne strane zemlje. Dosad su dres Partizana nosili igrača iz 60 različitih država.

O tome, ali i o svemu ostalom, Kolorado je pričao pred medijima na stadionu Partizana.

- Motiv je biti u velikom klubu kao što je Partizan, a i to što sam prvi Kolumbijac ovde mi je dodatni izazov da se pokažem i da pokušam da se što duže moguće zadržim u klubu, da doprinesem i kao fudbaler i kao ličnost uspesima u budućnosti - rekao je Kolorado koji je stigao u klub na jednogodišnju pozajmicu.

Za kolumbijca je bilo konkretnih ponuda iz Argentine, a on je izabrao Partizan - a otrkio je i zbog čega:

- Partizan je velika ekipa, tačno je da je bilo ponuda Argentinaca i bila je jednaka sa Prtizanovom na neki način, ali za sve Južmnoamerikance, pa tako i za mene, veliki motiv igrati u Evropi i tu se dokazati i pokazati najbolje moguće.

Kolorado je pre svega izrazio zahvalnost zbog toga što mu je ukazano poverenje.

- Hvala Partizanu na prilici koja mi je pružena da igram u velikom timu. Očekujem da dam doprinos, da iskustvom i igrom pomognem timu, i nadam se da ću i više godina igrati za Partizan.

Fudbaler koji je u karijeri igrao i za slavni brazilski Sao Paulo, takođe na pozajmici, rekao je da je i pre dolaska u Partizan znao za crno-bele.

- Partizan je priznat klub u Južnoj Americi, informacije su dostupne zbog igara i to što klub igra na međunarodnoj sceni. Igrali su u Ligi šampiona, Konferens ligi, pa je bilo prilik da se informišem o Partizanu i uspesima tima.

Foto: Printscreen YouTube/FK Partizan Beograd

Nezaobilazno pitanje za novajliju bio je večiti derbi i koliko zna o najvećoj utakmici srpskog fudbala

- Da, u Južnoj Americi se zna za derbi Zvezde i Partizana, zna se da se oni uvek takmiče za prvo mesto, zna se za njihove evropske utakmcie. Očekujem da Partizan pobedi u prvom derbiju koji dolazi.

Kolorado je deo prethodne sezone propustio zbog povrede, ali je izneo uveravanje da je sada zdrav, fit i spreman za najveće napor kod Gordana Petrića.

- Jedva čekam da uđem u ritam treninga i da krenem da igram - poručio je Kolumbijac.

O broju 13 koji nosi na dresu kaže da je izabrao jer ga nosi od malena i da ne nosi nikakvu posebnu simboliku.

Na pitanje "da li ga brine činjenica da je u evropskom fudbalu prvi put i da li jezička barijera može biti otežavajuća okolnost u prilagođavanju na novu sredinu", Kolroado je rekao:

- Kada je reč o jeziku, jeste drugačiji, ali je to za mene samo veći izazov i spreman sam da komunicieam sa svima. To što sam prvi put u evropskom fudbalu je samo motiv da budem bolji i uspešniji.

Da li ga motiviše činjenica da je pozajmljne pa da se izbori za višegodišnji ugovor - i na to pitanje je odgovorio Kolorado.

- Da, da, to je za mene još veća motivacija da iskoristim ovih godinu dana da se nametnem i da više godina budem u Partizanu.

Poznato je da brojni južnoamerički fudbaleri nose nadimke koji su "usklađeni" sa njihovim igračkim karakteristikama, ali to sa Kolumbijcem to nije slučaj.

- Ne, samo Kolorado, to prezime nije tako često pa me zovu samo Kolorado.