AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno na "Marakani" sa CSKA u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope i tako očuvali šansu da u revanšu izbore prolaz u naredno kolo takmičenja - 0:0

Bila je ovo važna utakmica za klub sa "Marakane" još od aprila 1992. i čuvenog duela sa Sampdorijom, koji je odlučivao o plasmanu u finale Kupa evropskih šampiona.

Foto: Beta

Zvezda posle toga nikad više nije odigrala takmičarski bitan međunarodni meč na proleće.  Sad je dočekala takvu priliku, a trener Milojević ističe da je od ekipe tražio da razmišlja isključivo pobednički.

- Napad je uvek bio najbolja odbrana, ako krenete drugačije da razmišljate, to može da bude pogrešno. Siguran sam da i igrači misle kao ja. Do ove faze smo došli apsolutno zasluženo, sad igramo protiv velikana i možemo slobodno reći da će ovaj duel trajati 180 minuta. Nisam od trenera koji kalkulišu, svaka naredna utakmica mi je najvažnija i gledam je kao prepreku koju hoću da savladam - kaže Milojević.

UEFA je pomilovala Beograđane, dozvoliva da se meč igra pred publikom, tako da će tribine danas biti krcate.

- Huk navijača može da donese dodatnu energiju. Hvala ljudima iz kluba i UEFA, jer zahvaljujući njima igramo pred publikom. Tako i treba da bude, pošto je Zvezda najgledanija u Ligi Evrope. Neka huk s tribina uplaši protivnika, a nas neka ponese - ističe Milojević.

CRVENA ZVEZDA - CSKA

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Pavel Račkovski (Poljska).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Jovičić, Krstičić, Ben, Radonjić, Pešić.

CSKA: Akinfejev, Vasin, Berezucki, Vernblum, Fernandes, Kučajev, Naćo, Džagoev, Golovin, Vitinjo, Musa.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

90. minut - Mirno se igra u finišu meča, niko neće da rizikuje...

85. minut - Druga izmena u Zvezdi: Uroš Račić ulazi umesto Aleksandra Pešića.

84. minut - Lukav udarac Muse sa ivice šesnaesterca, lopta je prošla metar od stative.

79. minut - Repriza akcije od pre tri minuta! Samo drugačiji režiseri: centrirao je Srnić, skočio Pešić i tukao glavom pored gola.

78. minut - Evo prve izmene: umesto Radonjića na teren ide Srnić!

76. minut - ŠANSAAA! Krstičić! Odličan centaršut Bena na peterac, tu je skočio Krstičić, skrenuo loptu glavom, a ona je fijuknula tik pored stative!

67. minut -  KAKAV KIKS "armejaca"! Posle velike greške Savića, imao je CSKA kontru tri na jedan i onda je Musa odigrao katastrofalan pas na 20 metara od gola i Rodić je izbacio loptu u aut. - Prema zvaničnoj statistici UEFA, posed lopte je 60-40% u korist CSKA.

62. minut - Još jedan pokušaj Golovina sa distance, laka odbrana Borjana.

60. minut -  Šansa za Zvezdu! Centaršut Stojkovića na 10-11 metara, skočili su Ben i Rodić, sudarili se, a udarac pojačanja crveno-belih je završio pored gola.

58. minut - ZA DLAKU! Ben je oborio Kučajeva na pola koraka od šesnaesterca! - Na tribinama je po zvaničnim informacijama 35.642 gledaoca.

56. minut - Ne ustručavaju se fudbaleri CSKA da šutiraju sa 20 i više metara. Pokušao je sad Vitinjo, daleko je to završilo od mreže crveno-belih.

51. minut - Opasno i na drugoj strani! Lukav udarac Golovina po zemlji, po klizavoj travi, Borjan je izbacio loptu u polje.

49. minut - LE TALEK! KAKVA ŠANSA! Kakva odbrana Akinfejeva! Sa 10-ak metara je defanzivac Zvezde skrenuo loptu pod prečku, a golman CSKA je maestralno odbranio!

Prvo poluvreme

43. minut Ahmed Musa je oprobao šut sa nekih 20 metara, ali je to bilo daleko do gola Zvezde.

41. minut - Nekako je opao intenzitet igre posle promašene šanse Radonjića. Rusi su malo opreznije zaigrali, više drže loptu, dok je Zvezda u bloku na svojoj polovini.

35. minut - ZICEEEERRRRR! AU ŠTA JE PROMAŠIO RADONJIĆ! Jeziva greška Vernbluma, promašio je loptu glavom na 30 metara od gola, odneo je Radonjić, protutnjao do šesnaesterca, izašao sam na golmana i šutirao direktno u njega!

34. minut - Šutirao je Musa sa ivice šesnaesterca, izblokirao ga je Le Talek. 30'. Treći korner zaredom za CSKA u dva minuta...

28. minut - OPASNO! Šansa za CSKA, Golovin je bio na 11-12 metara od gola Borjana, srećom je loše šutirao, a i Le Talek je izblokirao i lopta je otišla u korner.

22. minut - Kontra Zvezde, Radonjić je vukao loptu, došao na 20 metara od gola, šutirao - pored stative.

21. minut -OPASNO sada na drugoj strani! Džagoev je protutnjao po levoj strani, ali na sreću njegov pas u sredinu pred gol nije bio precizan

19. minut - Evo šanse! Slobodan udarac za Zvezdu na 17 metara od gola! Srušen je Ben u solo prodoru! NIŠTAAA! Ben je šutirao, lopta je fijuknula preko zida, ali i preko prečke!

15. minut - Obećavajuća akcija Zvezde, lopta sa "motala" oko šesnaesterca gostiju, na kraju - korner.

14. minut - Velika greška Borjana! Izleteo je s gola i ispao u prazno, ali na sreću bilo je skroz iskosa, pa Musa nije mogao da šutira, a centaršut mu je presečen.

13. minut - Prva prava akcija Zvezde: Pešić je "izbacio" Radonjića samog na golmana Akinfejeva, ali je krilni napadač crveno-belih bio u ofsajdu.

11. minut - Ponovo je opasno! Musa je bio u šesnaestercu Zvezde, nameštao se na asistenciju, čekao da mu pristignu saigrači, a onda je njegov pokušaj pasa presečen.

10. mitur - ZICER za CSKA! Izvanredan dribling Vitinja, na petercu je izbacio Le Taleka, bio je potpuno sam ispred Borjana na 10-11 metara od gola i šutirao pravo u golmana Zvezde!

#Crvena Zvezda

#FC CSKA Moscow

'