AKTUELNO

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je danas da će od naredne sezone biti izmena u formatu Lige šampiona i Lige Evrope, čija je suština da 'veliki' klubovi dobijaju prednost u odnosu na 'male'.

Liga šampiona će u sledeće četiri godine imati direktnih 26 učesnika (po četiri iz Španije, Nemačke, Engleske i Italije, dva iz Rusije i Francuske, a po jedan iz Portugalije, Ukrajine, Belgije, Turske, Češke i Švajcarske, uz osvajače Lige Evrope i Lige šampiona), a preostalih šest biće iz kvalifikacija.

To znači da će srpski šampion imati jako težak put do elite, kroz četiri kvalifikaciona kola, ali će imati mogućnost da u slučaju eliminacije u bilo kojoj rundi nastavi takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Grupna faza Lige Evrope daje 17 direktnih ulaznica, a novost je da će, kao i Liga šampiona, imati stazu šampiona (timova eliminisani iz Lige šampiona) i pratilaca u kvalifikacijama.

Sledeća sezona u kvalifikacijama za Ligu šampiona startuje 26. juna utakmicama u preliminarnoj rundi, a za Ligu Evrope dva dana kasnije.

Pročitajte još: Jokić blizu tripl-dabla, Hjuston slavio u Denveru

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

#Liga šampiona

'