AKTUELNO

Kapiten fudbalske selekcije Hrvatske Luka Modrić kaže da je ekipa pružila savršenu partiju u pobedi nad Argentinom (3:0) i da Lionel Mesi ne može sam da igra protiv njih.

Hrvati su ostvarili jedan od najvećih trijumfa u istoriji pogocima Anta Rebića, Modrića i Ivana Rakitića i već posle dva kola prošli u osminu finala iz kvalitetne D grupe, pored još Nigerije i Islanda.

- Odigrali smo perfektno i zato smo ubedljivo pobedili Argentinu za plasman u drugi krug. Bili smo uvereni da možemo da upišemo tri boda, to smo pokazali na terenu. Morali smo da budemo na ovom nivou kako bismo slavili nad Argentinom - rekao je Modrić posle utakmice u Nižnjem Novgorodu.

Vezista Real Madrida nije hteo da otkiva mane Argentinaca, ali je bio jasan.

- Mesi ne može sve sam - rekao je Modrić, iako je Mesi bio "nevidljiv" na terenu.

Njegov saigrač Dejan Lovren euforično govori da sadašnja generacija može da nadmaši onu iz 1998. godine kada je osvojena svetska bronza u Francuskoj.

- Možemo da budemo bolji nego reprezentacija iz 1998, ali videćemo. Mislim da imamo bolje igrače sada - veruje Lovren.

Desni bek Šime Vrsaljko imao je zamerke na račun igre Argentine i reči selektora Horhea Sampaolija da su "gaučosi" bili bolji u polju. "Ne znam koju je gledao utakmicu Sampaoli, ja sam video da su Argentinci samo padali i plakali kao devojčice. Bili smo agresivniji, bolji, stvorili više šansi, mogli smo još golova da damo", zaključio je Vrsaljko.

Hrvatska u poslednjem kolu igra sa Islandom, selektor Zlatko Dalić najavio je rezervni sastav, što bi "ribari" mogli da iskoriste za plasman u osminu finala, odnosno eliminaciju Argentine.

#Leo Mesi

#Luka Modrić

'