AKTUELNO

Kritike iz Beča.

Austrijski mediji u izveštajima o pobedi reprezentacije Švajcarske protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji ukazali su na provokaciju švajcarskih reprezentativaca Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

Pod naslovom "Švajcarci provocirali Srbe", bečki dnevnik "Hojte", na svom portalu posebnu vest je posvetio ovom nesportskom ponašanju.

Takođe i ostali mediji navode da je Džaka posle postizanja izjednačujućeg gola isti proslavio "albanskim orlom".

- Politički napeta utakmica između Srbije i Švajcarske protekla je gotovo mirno, ali je Džaka provocirao. On nije slavio svoj gol samo za Švajcarsku, već i za Kosovo i Albaniju - ističe "Hojte".

List dodaje da je Džaka provocirao srpske naviijače, podsećajući da je on potiče od porodice kosovsih Albanaca koja je izbegla u Švajcarsku.

Takođe se dodaje da je Šaćiri, nakon svog gola, koji je doneo pobedu Švajcarskoj, slavio uz "albanskog orla".

Komentatori austrijske državne televizije ORF kritikovali su ovaj gest, ističući da nije nimalo sportski, i konstatovali da takav način "slavlja" dva igrača švajcarske reprezentacije zasigurno neće izazvati debate samo u Srbiji, već i Švajcarskoj.

Pročitajte još: PORAZ ORLOVA U KALINJINGRADU: Švajcarci s Kosova slave pobedu uz SRAMNE PROVOKACIJE, Srbija - Švajcarska 1:2

#Austrija

#Srbija

#Švajcarska

'