AKTUELNO

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović izjavio je danas da veruje da Srbija uz malo sreće može i da pobedi Brazil na Svetskom prvenstvu.

- Uz malo sreće i božiju pomoć, možemo do pobede. Mi smo Srbi i ništa nije nemoguće. Ko veruje u čudo, može da ga ostvari. Verujem da možemo da pobedimo. Brazil je možda bolji tehnički, ali moraće dobro da se oznoji", rekao je Mitrović - preneo je Fudbalski savez.

Fudbaleri Srbije danas putuju iz Svetlogorska u Moskvu, gde će u sredu od 20 časova igrati protiv Brazila, utakmicu trećeg kola Grupe E na Svetskom prvenstvu. Srbiji je potrebna pobeda za prolaz u osminu finala. Na tabeli Brazil i Švajcarska imaju po četiri boda, Srbija ima bod manje, a Kostarika je bez bodova.

Srpski fudbaleri izgubili su u petak od Švajcarske sa 1:2, a na utakmici je vidjena sporna situacija, kada su dvojica protivničkih igrača oborili Mitrovića u kaznenom prostoru.

- Pa ja sam jedini u tom duelu koji je gledao loptu, oni su me samo vukli a sudija dosudio kontrafaul. Kada je svirao mislio sam da je dosudio penal, a ono - kontrafaul. Neverovatno. Mi Srbi smo navikli na nepravde, sada moramo da idemo težim putem. Moramo biti jaki i ujedinjeni kako bismo pobedili Brazil - naveo je srpski napadač.

On je ocenio da je veći pritisak na Brazilcima, pošto Srbija nema šta da izgubi.

Srpski golman Vladimir Stojković rekao je da veruje u pobedu protiv Brazila.

- Prvi put od kada sam u reprezentaciji osetio sam da su svi uz nas, mediji, narod. Ogromna su očekivanja, postoji vera da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Treba da budemo zahvalni Bogu što smo došli u situaciju da pobedimo Brazil. Mi to možemo, mi to želimo - naveo je Stojković.

On je rekao i da veruje u kvalitet svoje ekipe.

- Da ne verujem da možemo da pobedimo Brazil ne bih sada bio ovde. Pokazali su i Švajcarska i Kostarika da može da se igra protiv Brazila, a bili smo svedoci nekoliko uslovno rečeno iznenadjujućih rezultata - dodao je golman Partizana.

Govoreći o Mitroviću, Stojković je rekao da je napadač Fulama primer kako treba da se bori za reprezentaciju.

- U tome nije zaostajao ni ostatak ekipe, ali sada moramo biti 400 odsto spremni i borbeni. Kada ćemo ako ne sada - naveo je on.

Govoreći o Brazilu, Stojković je rekao da su najbolji šuteri te ekipe Kutinjo i Nejmar, a upitan o eventualnom penalu, srpski golman rekao je da će "biti tu da ga odbrani".

#Aleksandar Mitrović

#Brazil

#Vladimir Stojković

'