AKTUELNO

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi rekao je da se njegova ekipa namučila tokom utakmice sa Nigerijom, u kojoj je pobedom obezbedila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Argentina je sinoć pobedila Nigeriju sa 2:1, golovima Mesija u 14. i Markosa Roha u 86. minutu. Gol za Nigeriju postigao je Viktor Mozes u 51. minutu iz jedanaesterca.

Argentini je bila potrebna pobeda za plasman u osminu finala, posle lošeg početka Mundijala, remija sa Islandom (1:1) i poraza od Hrvatske (0:3).

- Mnogo smo se mučili. Situacija je bila teška. Mnogo toga je bilo na kocki. Naravno, ovo je veliko olakšanje. Olakšanje za sve nas - rekao je Mesi, preneli su britanski mediji.

Mesi je dodao da je utakmica bila teška, ali da njegova ekipa nije očekivala da će se toliko mučiti.

- Znali smo da će nas čekati teško popodne, ali na sreću, ispunili smo naš cilj. Verovali smo da možemo da prodjemo i to se ostvarilo - naveo je on.

Mesi je pod velikim pritiskom na Mundijalu, posebno posle promašenog penala protiv Islanda. On je jučerašnji gol proslavio u zagrljaju selektora Horhea Sampaolija, koji je takodje kritikovan zbog loše igre ekipe.

- Imamo najboljeg fudbalera sveta, a ostali igrači to moraju da iskoriste. Zbog toga sam rekao da je utakmica sa Hrvatskom naš problem, a ne njegov. Kada me je Leo zagrlio osetio sam ponos i bio sam srećan jer on zna sa koliko strasti radim. On zna da imamo zajednički san, da u Rusiji napravimo nešto veliko za Argentinu - naveo je Sampaoli.

Argentina će u subotu u osmini finala igrati protiv Francuske.

#Argentina

#Leo Mesi

#Nigerija

#fudbal

'