AKTUELNO

Trener Vladan Milojević za samo 14 meseci vratio je fudbalski klub Crvena zvezda tamo gde bi morao da bude - među velikanima u Ligi šampiona.

Više od dve decenije bivši šampion Evrope nije bio "ni na mapi" Starog kontinenta, a onda je Milojević povratkom u matični klub, tiho, ne pompe i obećanja pomerao granice uspeha.

Foto: Tanjug

Tim koji je u junu prošle godine uzeo bio je raštimovan i bez vere u uspeh, a onda ga je prvo predvodio do grupne fazu Lige Evrope posle decenije, da bi kasnije i obezbedio "evropsko proleće" nakon 26 godine pre eliminacije od jačeg CSKA iz Moskve.

Uporedo na domaćoj sceni dominantno je došao do titule prvaka Srbije, uz pobedu nad Partizanom (2:1) ovog aprila kao uvod u leto i ono što sledi - pisanje jednog od najvećih uspeha u istoriji Crvene zvezde.

- Koliko je realna Liga šampiona? Uhhhh - takav je bio odgovor Milojevića na pitanje Tanjuga na početku priprema ove sezone. Baš tom referencom vodio se sve vreme u Zvezdi - bez velikih reči, uz jedino obećanje da može da garantuje samo žestok rad.

U kvalifikacijama su redom padali letonski Spartaks (0:0, 2:0), litvanska Suduva (3:0, 2:0), Spartak iz Trnave (1:1, 2:1) i na kraju austrijski prvak Salcburg (0:0, 2:2) i to na Red Bul areni, gde je prema sopstvenom priznanju učio trenerski zanat.

Foto: Tanjug

Prvim plasmanom Zvezde od novog formata Lige šampiona Milojević je stao u red sa najvećim trenerskim veličinama kluba za kratko vreme, pa ćemo u Beogradu gledati tri velika spektakla.

A ne tako davno, pre samo četiri godine, crveno-beli su bili izbačeni iz Evrope zbog finansijskih dugovanja...

Sada će da se (ponovo) trese čuvena mušema na stadionu "Rajko Mitić", ali u grupnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja.

Za takav podvig najveće zasluge bez dileme idu Milojeviću...

#Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#Vladan Milojević

'