AKTUELNO

Evropska fudbalska unija (UEFA) upozorila je francuske vlasti da postoji sumnja u pokušaj nečasnih radnji uoči meča fudbalera Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1) u Parizu u Ligi šampiona, prenosi ugledni francuski list sportski L'Ekip.

Kako se navodi, sumnja se da je jedan neimenovani funkcioner Zvezde hteo da plati čak pet miliona evra na kladionici na poraz crveno-belih od pet razlike.

Nekoliko dana pre utakmice, UEFA je obavestila francusko tužilaštvo o mogućim nelegalnim stvarima, a o svemu je upoznat samo još predsednik UEFA Aleksandar Čeferin i bliski saradnici.

Isti izvor prenosi i da je istraga otvorena i da su optužbe najozbiljnije shvaćene. Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su 3. oktobra u Parizu od Pari Sen Žermena sa 6:1 (4:0), u utakmici 2. kola C grupe Lige šampiona.

Foto: Tanjug

Zvezda demantuje: Nanose štetu ugledu kluba

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je pisanje francuskog sportskog lista L'Ekip da je neimenovani funkcioner Zvezde hteo da uplati pet miliona evra na ubedljiv poraz u Parizu, i saopštio da takvi navodi nanose veliku štetu ugledu kluba.

L'Ekip je objavio da je Evropska fudbalska unija (UEFA) o mogućim nečasnim radnjama pre meča Pari Sen Žermena i Crvene zvezde obavestila i francusko tužilaštvo.

- FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista L'Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen - Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje - poručuju iz Zvezde u saopštenju dostavljenom medijima.

Sa Marakane su pozvali istražne organe da do kraja sve istraže.

- Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod UEFA i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine. Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi su toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen", kaže se u saopštenju. Iz Zvezde očekuju da će istina izaći u najkraćem mogućem roku na videlo. "FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje - zaključuje se u saopštenju.

#Crvena Zvezda

'