AKTUELNO

Pred nama je lunacija u znaku vodene, strastvene, osvetoljubive ali i surovo iskrene Škorpije.

Pun mesec desiće se 7. maja 2020. godine na 17 astrološkom stepenu u prirodnom osmom polju zodijaka. To je kuća opasnosti, ugroženosti, operacija, dugova, troškova, zatvorenosti, ali i strahova i fobija. U dane punog meseca treba da prekinete sa lošim navikama, toksičnim emotivnim odnosima kao i da promenite sve ono čime niste zadovoljni. Ovu lunaciju posebno će snažno osetiti svi oni kojima je natalni mesec smešten u znaku Škorpije. U nastavku pročitajte koji će znaci horoskopa biti posebno prozvani u danima mesečeve kulminacije u Škorpiji.

Škorpija

Nemir. Stres. Teskoba. Duboki uzdasi. Sukob sa roditeljima, a posebno sa majkom sa kojom nećete moći izaći na kraj u verbalnom okršaju. Savet je da se povučete u svet tišine jer svađom ništa nećete postići. Moguće su crne pomisli, duboka unutrašnja tuga, opsednutost nekim licima za koja ste emotivno ili intimno vezani. Naglašen je i disbalans hormona, osetljivost urogenitalnog trakta. Mnogi od vas imaće snažan nagon da krše pravila i krenu u neki vid protesta odnosno pobune. Sada će vam se javiti želja da se osamostalite ili odselite iz kuće ili stana u kom ne osećate mir. Budite fizički aktivni. Pijte čajeve za smirenje.

Bik

Preko puta vašem sunčanog znaka desiće se pun mesec u Škorpiji. Iako će vas drugi zvati da se družite ili uživate u roštilju, dobroj hrani ili muzici, vama u dane mesečeve kulminacije neće biti ni do čega. Nerviraće vas sve bliske ženske osobe, a moguća je neprijatnost sa muškim autoritetom. To može biti vaš otac, deda ili direktor na poslu. Nemojte se suprotstavljati naređenjima. Savesno odradite sve poslovne zadatke kako biste izbegli novčane kazne ili otkaz. Aspektovana je nervoza, osećaj treperenja u telu kao i eksplozivno reagovanje u svakodnevnoj komunikaciji. Izbegavajte prejedanje.

Lav

Pun mesec u Škorpiji biće u napetom, izazovnom kvadratu prema vašem znaku. Ovo je uvek slika perioda u kom se budite i imate jaku želju da se istaknete, posvađate, ali i da drugima dokažete kako ste vi uvek u pravu. E, pa ovog puta to neće biti moguće. Naići ćete na hladan tuš ili snažan bedem, tako da je najbolje ne tražiti nevolju. Sklonite se iz svake konfliktne situacije. Energiju usmerite na umerenu sportsku rekreaciju. Boravak kraj reke može vas opustiti. Često se tuširajte i pijte dovoljno vode. Neki od vas imaće prolaznih smetnji sa krvnim pritiskom, teskobom, nesvesticama, aritmijama i leđima.

Vodolija

Vaša sreća je u tome što ste veoma druželjubivi ali i tolerantni prema svima, tako da će ova kosmička iritacija za vas biti samo jedna kraća faza nespokoja i neraspoloženja. Ako primetite da vas ženska lica u znaku Škorpije provociraju, distancirajte se ako ne želite da uzalud potrošite životnu energiju. Nisu povoljni dani za druženje sa prijateljima jer se može desiti da budete neshvaćeni. Udaljite se od onih koji vam veće duže vreme energetski ne prijaju. Oprezno trošite pare i ne dajte nikome zajam. Često provetravajte stan i šetajte kroz prirodu koja će vas napuniti dobrim vibracijama. Stavite tačku na svaki odnos ili saradnju kojom niste zadovoljni. Došlo je vreme za pospremanje vašeg života.

Foto: Privatna arhiva

Velimir Remić, pisac i prognostičar Mundane astrologije

#Horoskop

<
'