AKTUELNO

- Naravno da će dete imati osnovne karakteristike znaka u kom se rodi, ali ipak druge stvari mnogo više utiču na to kakva ćemo osoba biti - kaže za Telegraf astrolog Aleksandra Bjeljac.

Kada žena ostane u drugom stanju, sigurno ćete čuti kako kaže: "Nije bitno da li će biti dečak ili devojčica, važno je samo da bude živo i zdravo". Međutim, da li ste znali da je nekim roditeljima pored toga da im dete bude zdravo bitno i u kom će se znaku Zodijaka roditi?

Novi svestski trend među nekim roditeljima je da "tempiraju" i vreme rođenja deteta, a taj se "pelcer" primio i na našim prostorima, pa neretko od trudnica možete čuti da bi volele da im dete bude rođeno u određenom horoskopskom znaku.

- Htela sam da mi se dete rodi u znaku Blizanca, jer svi Blizanci koje poznajem su pametni i inteligentni. Snalažljivi su i komunikativni i za ove osobe važi da imaju visok stepen socijalne inteligencije. Imala sam sreće da tako i bude, moj sin je rođen u tom znaku Zodijaka - kaže za naš portal Sandra B. iz Beograda.

- Ipak, kroz njegovo odrastanje sam shvatila da se stvari ne odvijaju baš onako kako mi zamislimo i da horoskopski znak nema previše povezanosti sa time kakva će nam deca biti. Najveću ulogu ima naše vaspitanje, ali i sam karakter deteta - priznaje ona.

Da li je ovo neka vrasta sujeverja, šta to govori o budućim roditeljima i da li zaista horoskopski znak utiče na sudbinu i karakter deteta za Telegraf otkrivaju astrolog i psiholog.

Roditelji ovim potezom potcenjuju sebe

- Ovo bih čak nazvao i jednom vrstom sujeverja - kaže za Telegraf psiholog Zoran Musterović.

Prema rečima našeg sagovornika, roditelji gaje nadu da će im se dete roditi u određenom znaku, jer poznaju nekog lepog, pametnog, dobrog, u na primer znaku Vage.

- Oni misle da će dete zbog horoskopskog znaka imati baš sve iste karakteristike kao i ta osoba, ali zaboravljaju da svaki čovek ima svoje dobro i svoje loše - objašnjava psiholog.

Kako kaže, time što roditelji sudbinu svog deteta prepuštaju zvezdama i horoskopskim znakovima, zapravo pokazuju da ne veruju u svoje roditeljske sposobnosti.

- To kako će dete biti vaspitano i uspešno najviše zavisi od roditelja, a ovim potezom, odnosno planiranjem trudnoće zbog horoskopskog znaka, potcenuju sebe i spiritualne stvari stavljaju ispred svojih mogućnosti - zaključio je psiholog Zoran Musterović.

Određeni znak nije sigurna karta

- Naravno da će dete imati osnovne karakteristike znaka u kom se rodi, ali ipak druge stvari mnogo više utiču na to kakva ćemo osoba biti - kaže za Telegraf astrolog Aleksandra Bjeljac.

Kako naša sagovornica ističe, porodica, vaspitanje, okruženje i društvo nas zapravo oblikuju u osobe kakve jesmo.

- Možda roditelji i mogu da "tempiraju" u kom će se mesecu dete roditi, ali ne mogu da znaju u koliko sati i minuta, a poznato je da oni određuju podznak - objašnjava astrolog i dodaje:

- Postoji dosta slučajeva gde su blizanci totalno drugačiji. Jedan je miran, uredan, poslušan, dok je drugi buntovnik. To je dokaz da horoskopski znak ne može da odredi kakva ćemo osoba biti, sem naravno nekih karakteristika.

Autor: