AKTUELNO

Tiganj od livenog gvožđa je neophodan element svake kuhinje, ali retko koja domaćica zna kakva hrana ni slučajno ne sme da se proprema u njemu.

Ako i vi često spremate hranu u ovakvom tiganju, prva stvar koju treba da znate je da pre nego što bilo šta krenete da spremate na njemu, potrebno je da ga dobro nauljite. Pored toga, ovakav tiganj se nikada ne ostavlja da se suši na vazduhu, već treba da ga ostavite na ringli ili u rerni, na niskoj temperaturi.

Pročitajte još: URASLA DLAKA MOŽE BITI OPASNA! Evo i kako

A još jednu stvar u vezi sa ovim tiganjem morate da znate - u njemu ni pod razno ne treba da kuvate sok od paradajza ili bilo kakvu drugu izuzetno kiselu hranu. Kiselina reaguje u dodiru sa metalom, i može da se desi da to izazove da deo gvožđa iscuri u vašu hranu. Zdravstveni rizik postoji, ali je minimalan, a veći problem predstavlja to što ćete stalno imati hranu metalnog ukusa.

U slučaju da vam je neophodno da pripremite paradajz ili neku sličnu kiselu namirnicu u ovom tiganju, imajte na umu da ne smete da ga pustite da se dugo krčka - sve preko pola sata je previše.

#Kuvanje

#Zdravlje

'