AKTUELNO

Februar je dragi moji, meces promena, a februar samo što nam nije stigao, što znači da će sezona Vodolije biti u punom jeku, a mlad Mesec je pred nama 01.02.2022. Mlad mesec u Vodoliji, kao fiksni vazdušni znak, donosi energiju koja se odnosi na apstraktne misli i ideje.

Iako Vodolija nije najemotivniji znak, ovo će sigurno biti energija koja će zaista da pokrene sve vaše ”motore” na jedan potpuno drugačiji i neobičan način.

Mlad Mesec je obično vreme kada se kreće u nešto novo, ali moram Vam priznati ova lunacija će biti malo drugačija. Energija Vodolije ima tendenciju da bude malo posebna, drugačija i iznenađujuća. Samim tim sa ovim mladim Mesecom biće prisutan i gospodin Saturn, koji tradicionalno vlada Vodolijom i u kvadratu je sa Uranom u Biku, zbog svega toga mogu slobodno da kažem da je značenje ovog mladog Meseca testiranje granica našeg sopstvenog uma.

Foto: Pixabay.com

Vodolija je znak koji nas podstiče da sanjamo mnogo više nego što verujemo da je moguće, jer je to znak koji se najviše povezuje sa revolucionarnim razmišljanjem, buntovnim stavovima i trenucima prodornih genijalnih ideja. Sa mladim Mesecom u znaku Vodolije - pravog buntovnika - promena nije samo neizbežna, ona je već i neophodna!

Od vas se traži da date glas svojoj unutrašnjoj moći. Od vas se traži da budete promena! Vreme je da zakoračite u svoju jedinstvenost i zaigrate ”divlje” uz muziku svoje duše. Uran se nalazi tu samo da raspali ovu energiju dok pravi kvadrat prema mladom Mesecu u Vodoliji.

Nema više izgovora, nema više premišljanja. Zatvarate staro i otvarate se prema novom. Bilo da se radi o emotivnom odnosu koji vam stvara teret i blokira vas da napredujete, o prijateljstvima za koje odavno znate da su loša po vas, o poslu koji vas već duže vreme nervira…itd. Svi vi koji ste spremni da izađete iz svoje zone sigurnosti - uspećete.

Krenete li, budite sigurni da će vam tada Saturn pomoći da pronađete stabilnost, strukturu i red. Najbitinije je da imate na umu da se magija života upravo dešava onda kada izađete iz vaše ”kutije” sigurnog. Zato dozvolite da vas ova energija rastegne i pokaže višu, svetliju i snažniju verziju sebe.

Da li će biti lako? Naravno da neće!

A svi vi koji niste spremni da se menjate, niste spremni da uradite neku promenu, a mislim na određene stvari koje vas već duži period ograničavaju, blokiraju, dave, guše, a Vi i dalje ćutite, trpite i dalje se držite za njih kao pijan plota - žao mi je, moje saučešće! Nastavite sebe da gledate kako tonete, isto kao što ste gledali Titanik kako je tonuo i na kraju potonuo.

Dakle da rezimiram stvar. S obzirom da se ovaj mlad Mesec odvija u istom znaku kao i Saturn, a istovremeno je u kvadratu sa Uranom u Biku, ovo je savršeno vreme za razmišljanje van okvira. Konvencionalni pristupi vam sada neće dobro poslužiti, pa budite sigurni da dozvolite sebi slobodu da preispitate sve stare, zastarele načine obavljanja stvari, uključujući i način na koji možda imate tendenciju da izrazite sebe i svoje emocije.

Autor: Z.L.

#Horoskop