AKTUELNO

I muškarci imaju svoje trikove prilikom izbora potencijalne partnerke, tvrdi psihologija.

Svi mi imamo "pravila" i kriterijume kada je u pitanju naš izbor partnera. Postoje određeni principi kojih se slepo držimo, ali i od kojih bežimo, pokušavamo da izbegnemo ili tražimo nešto određeno u našem potencijalnom partneru.

Iako vlada generalno mišljenje da žene detaljnije biraju svoje partnere, ni muškarci nisu daleko od toga. Oni takođe testiraju potencijalne partnerke i postoje mnoge stvari koje primenjuju.

Testiranje nivoa ljubomore


Muškarci imaju veliku želju i naviku da testiraju koliko su žene ljubomorne, pričajući o njihovim prijateljicama. On želi da bude siguran da niste "luda žena" koja će napraviti problem čim se spomenu druge žene iz njihovog života. Osim toga, muškarci su skloni flertovanju i sa drugim ženama pred vama, često kako bi vas samo testirali i videli vašu reakciju.

Tesitranje inteligencije


Muškarci vole da testiraju nivo inteligencije žene koju vide kao moguću partnerku. Da bi znao koliko možete biti zanimljivi i da li ćete moći da se uklopite u njegovu ekipu prijatelja i porodice, on vas može testirati na različite načine. Može vas pitati za mišljenje, vaše političke sklonosti ili o bilo kojoj drugoj temi, kako bi jednostavno mogao da proceni da li može da vodi intelektualne razgovore sa vama ili ne.

Testiranje vaše ličnosti


Ovde muškarci imaju tendenciju da vam daju različite scenarije u kojima će vam dati mogućnost izbora. Ovo im pomaže da odrede vašu ličnost. Bilo da je u pitanju hrana, scena kupovine sa ograničenim novcem na računu, bilo šta. Ono što odaberete ili ideja koju tražite, pomaže im da vide kakva je vaša ličnost. To im barem daje grubu sliku.

Testiranje na osnovu prethodnih veza


Ovo je klasičan test lojalnosti. Oni žele da znaju da li ste ozbiljno emotivno oštećeni ili zrelo prihvatate prethodni kraj i odlučni ste u nameri da nastavite dalj. Muškarac jednostavno žele da vidi da li mu možete biti odani ili ne. Oni ne žele da budu vaši psihijatri, već samo žele da vide kako reagujete na priču o bivšem partneru.

Test "ispale"


Ovo može biti veoma neprijatno, ali je vrlo često. Muškarci vole da vas testiraju na čudne načine, ali to im polazi za rukom. Jedan od njih bi bio da otkaže viđanje sa vama u poslednjem trenutku. Njemu je bitno kako ćete reagovati na ovo. Ono što on želi da vidi je, da li ste nezavisni ili privrženi. Ako ste "zalepljeni" za njega, bićete razočarani ili u stanju da se posvađate, ali ako ste nezavisni i srećni, reći ćete: "U redu. Nema problema, onda neki drugi put". Makar po njihovom mišljenju.

Autor: