AKTUELNO

Horoskopski znakovi "postoje" već više od 2.000 godina i zavisno o položaju Sunca u trenutku rođenja, svakome od nas dodeljen je jedan. Dakle, svake godine na naš rođendan Sunce se nalazi na tačno istom mestu kao i na dan rođenja.

Međutim, astronomi kažu da današnje planete nisu u istom položaju kao nekad, zbog čega ni mi možda nismo isti horoskopski znak kao nekad.

Astronomski fenomen je glavni krivac za to. Naime, pošto se promenila Zemljina putanja, promenili su se i horoskopski znakovi – jer više ne odgovaraju položaju Sunca.

Zbog toga su astrolozi uočili "rupu", koju bi mogli popuniti trinaestim horoskopskim znakom Ophiuchus, odnosno Zmijonošom.

Foto: Pixabay.com

Ipak, ovaj horoskopski znak još uvek nije priznat, iako je za njega postojala šansa još kod starih Vavilonaca. Oni su podelili zodijak na 12 jednakih delova, bez obzira što je tada postojalo 13 sazvežđa.

Tako je Zmijonoša, neobičan znak koji predstavlja vatreno-vodenu kombinaciju otpao.

Njega navodno čini kombinacija Škorpije i Strelca, te se zbog toga ugurao po datumima između ta dva znaka. Da je priznat, ljudi koji su rođeni između 30. novembra i 18. decembra bili bi Zmijonoše.

Karakteristike 13. horoskopskog znaka

Žene koje su rođene u znaku Zmijonoše važe za vrlo privlačne i poželjne.

Kako pripadnice lepšeg pola, tako i pripadnike jačeg pola koji su Zmijonoše uglavnom prati sreća i dobro im ide u životu. Znatiželjni su, otvoreni za promene i pravi vizionari. Imaju mnogo stila i vole da nose svetlije boje, a smisao za humor im je isto adut.

Pored brojnih vrlina, ovaj znak ima i svoje mane, a to su ljubomora koja može biti opasna, arogancija i pomalo divlji temperament, jer se nalazi između Škorpije i Strelca. takođe, jako teško opraštaju, i mogu biti velika zlopamtila.