AKTUELNO

Astrolozi ističu da Merkur danas, 19. jula napušta emotivnog Raka i prelazi u znak Lava. Ovo je izuzetno povoljan položaj Merkura, a horoskop ističe da nas naročita sreća očekuje u polju finansija.

Merkur će u Lavu biti do 3. avgusta. Pred nama su dve povoljne nedelje, a 19. jula očekuje nas posebna snaga. Postoji nekoliko sjajnih stvari koje nam donosi Merkur u Lavu, a jedna od njih je otkrivanje naših talenata.

Moguće je da ćete više ući u svoju dušu i shvatiti koje sposobnostio i karakterne osobine moemo iskoroistiti. Neko će moći da otkrije nešto novo u sebi, a neko da pronađe nešto novo. Na ovaj ili onaj način, ali Merkur će nas učiniti produktivnijim i uspešnijim. Ne čekajte da vam se sve posluži na tacni - Merkur u Lavu vam daje snagu i energiju, pa se aktivirajte na polju svojih snova.

Morate delovati i slediti svoje instinkte. Možda ćete morati da slušate svoju intuiciju. Šesto čulo ne bi trebalo da vas zavara ako su vaši motivi i namere pozitivni i kreativni. Ako imate neke neostvarene sposobnosti i skrivene talente, Merkur će vam svakako nagovestiti šta možete otkriti. Nemojte se plašiti da eksperimentišete i isprobate nešto novo. Možda će ovo biti početak novog poglavlja u vašem životu.

Foto: Unsplash.com

Još jedna povoljna stvar dok je Merkur u Lavu jeste naša želja i potreba da počnemo da brinemo o sebi. Zadovoljavamo svoje potrebe i osećanja, posvećeni smo svom razvoju. Niste sebični ako razmišljate o svom blagostanju, to vas samo može učiniti još boljom osobom. Ako ste dobri sebi, bićete dobri i drugima.

Povoljan je period za putovanja, kupovinu, ulaganje novca i vremena u nešto vredno, ali zabavno istovremeno. Merkur će nam dati priliku da dobijemo ono što smo toliko dugo želeli. Možda imate želju da promenite posao ili pronađete srodnu dušu. Ako vaša želja nikome ne donosi neprijatnosti, onda će Merkur rado pokušati da vam pomogne u njenom sprovođenju.

Planeta čita naše misli i pokušava da ti i ja postanemo radosniji, pozitivniji. Posebno će imati sreće oni koji traže ljubav. Merkur je planeta komunikacije, pa će sklapanje novih poznanstava biti mnogo lakše.

Na polju karijere, Merkur u Lavu pokušava da sredi probleme, stare propuste i tako vas vrati na put uspeha. Imaćemo motivaciju i želju da radimo na svom razvoju, i tako prevaziđemo sve nevolje. Ovo će biti savršen trenutak za zajednički posao. Veliki uspeh će čekati kompanije koje zapošljavaju veliki broj ljudi čiji je rad dobro podmazan mehanizam.

Ne zaboravite da je 18. jula Venera ušla u znak Raka, što nam je obezbedilo veliku zalihu snage i energije. U kombinaciji sa jakim Merkurom, ovo čini kraj jula možda najpovoljnijim vremenom za fizičku i intelektualnu aktivnost. Snovi počinju da se ostvaruju!

Autor: Z.L.