AKTUELNO

Planeta Mars boraviće u znaku vodenih i promenljivih Riba od 15.11. Dok vatreni Mars bude putovao kroz ovaj nežni i sanjivi znak horoskopa imaćemo više želje da koristimo svoju maštu i da sanjamo, ali i da se povučemo u svet pasivnosti i tihovanja.

Mars daje mogućnost da se izborimo za svoje mesto. Važno je da shvatite da vam je dato kosmičko zeleno svetlo da usmeravate energiju prema željenim stvarima. Nema boljeg vremena za novi početak, jer je ovo period kada treba da se borimo za sebe i druge, da pomognemo siromašnim, zlostavljanim, unesrećenim ali i licima u stanju potrebe. Dobro je vreme da udomimo napuštene životinje. Sve što budete radili, biće odrađeno sa velikom strašću i željom da se učini nešto korisno za druge ljude. Napustite svoju zonu komfora, usudite se da probate nešto novo i prestanite da budete sumnjičavi i paranoični.

Ovaj tranzit doneće promene u mnogim stvarima, a pokrenuće i nove situacije. Snovi, želje, nadanja i kreativnost dobiće marsovsku snagu i energiju. Marsovo kretanje kroz Ribe može doneti i iluzije ali ipak se potrudite da sav napor ulažete u kreativne stvari. Nemojte da se krećete u sumnjivim krugovima, izbegavajte mutne poslove, kako ne biste doživeli razočaranje i probleme. U zavisnosti od položaja planete Mars u vašem natalnom horoskopu, ta oblast života doživeće promene pa budite oprezni do kraja 2018. godine.

Foto: Pixabay.com

Usmerite energiju prema nečemu što vas čini jačim i srećnijim. Udaljite se od osoba koje vas potkopavaju i žele da propadnete. Odstupite od poslova koji ne obećavaju dobar ishod, ne rizikujte i ne kompromitujte se. Ovo je vreme kada treba da se izdignete iznad problema koje imate, da zaboravite na stresove i život u grču. Budite optimistični, saosećajni, pokažite ljubav i empatiju, oprostite drugima. Izbegavajte ulazak u nove ljubavne veze, jer će na prvi pogled sve izgledati savršeno, a posle biste se mogli razočarati. Mnogi će biti nezadovoljni i predstavljaće se kao žrtve.

Ovnovi, Lavovi i Strelčevi treba da povedu računa o svom zdravlju, posebno o svom psihičkom stanju. Naglašeni su troškovi, neplanirani izdaci, a uspeh možete da očekujete u poslovima koji su u nekoj vezi sa inostranstvom. Izbegavajte alkohol i uzimanje tableta bez konsultacija sa vašim lekarom. Bikovi i Jarčevi osetiće pozitivan uticaj Marsa, posebno kada je reč o zdravlju. Finansije će da budu stabilne, a odnosi sa bliskim ljudima biće zadovoljavajući. Izbegavajte konflikte.

Blizanci, Vage i Vodolije treba da povedu računa o finansijama, da ne budu ishitreni, brzopleti i da ne žure prilikom odabira emotivnog partnera. Mogući su veći troškovi pa ćete morati da se potrudite da nadoknadite ta sredstva. Imaćete mnogo prilika za to, a naglašena su vam poslovna putovanja i novi projekti. Rakovi, Škorpije i Ribe imaće uspeha u poslovnoj sferi, ali su mogući problemi sa pojedinim članovima u porodici. Vaš društveni život biće aktivniji, više ćete se izlaziti i družiti se. Mogući su i iznenadni novčani dobici. Izbegavajte alkohol kao i verbalne sukobe sa vama dragim licima.

Foto: Pixabay.com

Što se tiče globala, možemo da očekujemo velike probleme sa požarima, eksplozijama plina, naftnih postrojenja, nesreća na benzinskim pumpama, a nisu isključene ni havarije u rafinerijama, ali i na naftnim platformama. Naglašena su trovanja, atentati, pljačke, pojava guste magle, lošeg vremena kao i zagađenog vazduha. U opasnosti će biti brodovi, čamci, verski i stambeni objekti, bolnice i ostale ustanove zatvorenog tipa, a incidenti su mogući i u fabrikama oružja i hemijskih preparata. Biće obračuna iz vatrenog oružja među kriminalcima, kao i problema sa švercerima, dilerima i svima koji rade nečasne radnje. Klonite se plinskih boca i kuvanja na plin za vreme ovog tranzita. Moguća je pojava masovnog trovanja ljudi, zatim ekspanzija bakterija, virusa i epidemija bolesti. Ojačajte imunitet i vodite računa kako i higijeni tela, tako i o duhovnoj higijeni koja je preduslov za dobro psihofizičko zdravlje.

Tranzitni Mars boraviće u Ribama sve do 01.01.2019. godine kada će preći u znak svoje vladavine, a to je znak vatrenog Ovna.

Foto: Promo

Autor: Velimir Remić, pisac i prognostičar Mundane astrologije

Velimira možete zapratiti na zvaničnoj FB stranici: https://www.facebook.com/WebAstrologVelimirRemic/

#Astrologija

#Horoskop

#zodijak

'