AKTUELNO

U selu Stragari, u bunaru dubokom šest metara, nađeni su Slađana i Časlav Anđelković. Njihov sin S. A. nađen posle četiri dana, čule ga komšije.

Policija je odmah po prijavi, ali tek četiri dana od pogibije, našla tela bračnog para iz Poljne - Slađane (50) i Časlava Anđelkovića (57) u bunaru dubokom šest metara u selu Stragari kod Trstenika. Od nestanka pa do pronalaženja, u porodičnoj kući u susednom selu Poljna, plakalo je unezvereno dete, njihov sin S. A. od svega četiri godine.

U selu pretpostavljaju da su Anđelkovići hteli da ukradu kupus koji je posađen svega metar od kobne rupe. Vlasnik kupusišta Stojan Mišić, kaže da mu svake godine ljudi kradu kupus na njivi od oko 10 ari.

- Negde oko šest sati pozvala me je policija, nije mi bilo svejedno - svedoči za "Novosti" Mišić. - Pitali su me kada sam bio poslednji put na njivi. Rekao sam im da sam bio pre 15 dana. Zanimalo ih je da li sam video nekoga da bere kupus, ali niti sam video niti sam nikome rekao da to radi. Kada sam došao sa policijom zatekao sam kolonu vozila i naroda.

Glavice kupusa pronašla je i policija u kolima Anđelkovića, parkiranim pored puta. Tela u bunaru su bila okrenuta glavom prema dnu, a obuća nastradalih stajala je pored vozila. Slađanin sin iz prvog braka, Ivica Rajković ne zna detalje tragedije. U sredu oko 13 sati javljena mu je užasna vest.

- Ništa mi zaista nisu rekli, osim da su ih našli u bunaru, da je u blizini bio automobil, i da je dete preuzeo Centar za socijalni rad - kaže nam Ivica, koji sa svojom porodicom živi u Bošnjanu kod Varvarina.

U Poljni je narod zatečen zbog tragedije. Svi se mole da sinčić bude dovoljno jak i pregura gubitak roditelja

Dete  za sada na pedijatriji!

Detence je prebačeno na Odeljenje pedijatrije u Opštoj bolnici u Kruševcu, a o daljoj sudbini mališana odlučivaće nadležne službe.

Zacenio se od plača

- Ispostavilo se da je u pitanju automobil supružnika čije je dete plakalo u kući. Policija je izašla na teren i ubrzo pronašla njihova tela na dnu bunara koji se nalazi u blizini njive gde su ostavili kola. Sumnja se da su supružnici u noći između subote i nedelje krenuli u krađu kupusa, a da su mališana ostavili zaključanog u kući. U jamu su verovatno upali slučajno jer je nisu videli zbog mraka, a dete je tokom ovih dana bilo samo u kući. Pronađen je promrzao, zacenjen od plača, umotan u ćebence, a rukama je grlio mačku - ispričao je za Kurir dobro obavešteni izvor.

Meštani tvrde: Bili skloni krađi

Prema rečima meštana Poljne, Časlav Anđelković bio je zaposlen u fabrici "Prva petoletka", a njegova supruga je bila domaćica. - On je radio u fabrici, a Slađana je vodila računa o imanju. Imali su dosta stoke, krave, ovce, bavili su se i poljoprivredom. Međutim, i ranije se sumnjalo da su krali po selu, navodno, Slađana je u prodavnici ukrala neke čokolade - rekle su komšije.

Direktor Centra za socijalni rad iz Trstenika kazao je da su dete supružnika zatekli umotano u ćebence.

- Dobili smo poziv u tri sata ujutru da se u Poljni nalazi smrznuto i nezbrinuto dete i, naravno, naša dežurna služba odmah je krenula na teren. Sanitetom je prebačeno na Odeljenje pedijatrije u Kruševcu. Preduzeli smo sve potrebne mere i trenutno se radi na pripremi srodničke porodice iz Bošnjana, koja bi trebalo da preuzme brigu o detetu - rekao je za medije Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku.

Policija sumnja da je u bunar najpre upala jedna osoba, a da je druga stradala pokušavajući da joj pomogne. Pronađeni su kako leže na stomaku, a tela su poslata na obdukciju.

Rođaci u šoku

Rođaka nesrećnih Anđelkovića, koja je želela da ostane anonimna, ispričala nam je da je za tragediju saznala od lokalnog mlekadžije.

- Došao je ujutru i rekao mi da su Slađana i Časlav nastradali. Odmah sam pozvala druge rođake, koji su to potvrdili. Pretpostavljam da su krenuli u tu njivu da kradu kupus. Dete im je ostalo u kući, kažu da je vrištalo i urlalo kad su ga policajci pronašli, od subote nije ništa jelo, a kuća je bila hladna. Tragedija nas je zadesila kakva se u selu ne pamti, svi samo o tome pričaju - kroz suze kaže rođaka.

#Dete

#Kupus

#Nesreća

#Trstenik

#bunar

'