AKTUELNO

Jezivo!

Petnaestogodišnji dečak skočio je u smrt sa 14. sprata nezavršenog stambenog objekta. Nesreća se dogodila jer Bogdan Firsov nije, kako je prvobitno planirano, otvorio padobran prikom skoka sa solitera.

Tragedija se dogodila u istočnoukrajinskom gradu Makiivki.

Rodbina, uključujući majku stradalog dečaka, gladali su ceo događaj i ohrabrivali tinejdžera dok se pripremao za skok. Na vrhu zgrade Firsov je stajao oko dva minuta pre skoka.

- Grupa ljudi je bila na licu mesta i niko ga nije ni pokušao sprečiti. Oni su samo snimali... Kao da smo izgubili ljudskost i zdrav razum - rekao je jedan od svedoka.

U publici je bila rodbina dečaka, a majka, nakon što je videla šta se desilo bila je u potpunom šoku i nisu mogli da je odvoje od mesta pogibije sina.

Stručnjaci tvrde da bi teško bio sprečen smrtni ishod, čak i da se padobran koji je dečak imao otvorio, prenosi Dejli mejl.

Kako objašnjavaju, najmanja visina sa koje se može skočiti padobranom je nekih 70 metara, što odgovara zgradi od 25 spratova.

No, čak i tada bi to bio vrlo opasan skok. Tinejdžeru nije pomogla ni kaciga koju je nosio, kao ni improvizovano mesto za doskok, koje je trebalo da ulaži pad.

Hitna pomoć je samo mogla da konstatuje smrt.

#Smrt

'