AKTUELNO

Likvidirani muškarac je u mladosti imao problema sa zakonom i ljudima iz kriminalne sredine, ali je poslednjih petnaestak godina živeo povučeno.

Nenad Blagojević Bosanac (48), koji je u četvrtak u 19.45 kod Pupinovog mosta u Zemunu raznet u eksploziji bombe postavljene pod njegov "mercedes", najverovatnije je likvidiran zbog neraščišćenih računa iz svoje kriminalne prošlosti.

- On se ne dovodi u vezu s ratom klanova, niti ima podataka da je sarađivao sa nekim od njih. Kao mladić je više puta hapšen i osuđivan, i to zbog ubistva, pokušaja ubistva, tuča, iznuda i sličnih krivičnih dela. Poslednji put je bio u pritvoru krajem 2015. godine zbog iznude, a 2002. godine je bio pritvoren zbog teške krađe, nanošenja teških povreda i nelegalnog pištolja. Zbog svega toga ne isključuje se mogućnost da je neko kome se zamerio u prošlosti ili kome je ostao dužan sada dosetio da mu se osveti - kaže izvor.

Brutalnom likvidacijom, koja je prekjuče uznemirila stanovnike Zemuna, šokirana je i Blagojevićeva bivša supruga Milka, koju je strašna vest sačekala u Australiji, u kojoj je i sam Blagojević živeo do pre tri godine.

- Nenad je 15 godina živeo u Australiji i s tečom je radio elektriku. Od tog posla je živeo. U Srbiju se vratio pre tri godine u stan svog pokojnog oca na Galenici - kaže za Kurir vidno potresena Milka.

Foto: Pink.rs

Ćerka slomljena

Kako kaže, njen bivši muž je kao mladić imao problema sa zakonom, ali je poslednjih petnaestak godina bio van svih tih kriminalnih priča.

- Verujem da sve ovo ima veze s njegovom kriminalnom prošlošću, još iz vremena kad je bio tinejdžer. Znam da je u srednjoj školi učestvovao u nekoj tuči i da je tada izboden neki mladić i da je Nenad zbog toga odgovarao. Više puta ga je policija pozivala, znam da je bio u kućnom pritvoru, ali nikada nije bio dovođen u vezu s ozbiljnim krivičnim delima. On je retko kad pričao o ranijem životu, potpuno se posvetio porodici - ističe Milka.

- Naša ćerka Savana je teško podnela očevu smrt. Svakog dana su se čuli po nekoliko puta i kada je ubijen, čekala je da je tata pozove - plačnim glasom kaže i dodaje da ne zna da li je Nenad dobijao pretnje.

- Živeo je opušteno. Verovatno nije očekivao da bi ovako nešto moglo da se dogodi. Zbog toga veruje da je u pitanju neki sukob odranije - kaže ona.

#Ubistvo

#Zemun

'