AKTUELNO

Postupak koji se u Višem javnom tužilaštvu vodi protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović u prethodnom periodu bio je na "stendbaju", a razlog je zamena postupajućeg tužioca.

Naime, nakon što je prethodna zamenica višeg javnog tužioca koja je vodila slučaj ubistva pevačice Jelene Krsmanović unapređena prelaskom u Tužilaštvo za ratne zločine, slučaj Marjanović ostao je da čeka ko će da ga preuzme.

Krajem decembra prošle godine, nakon nekoliko nedelja neizvesnosti ko će slučaj da preuzme, zamenik javnog tužioca, koji je nedavno unapređen prelaskom u Više tužilaštvo, dobio je možda najkompleksniji slučaj u novijoj istoriji - slučaj ubistva pevačice Jelene Krsmanović.

Ovaj tužilac stoga imaće veoma težak zadatak - da ispravi sve greške koje su napravljene još od početka istrage i dopuni optužnicu novim dokazima, čije je izvođenje naložio Apelacioni sud, kada je optužnica po drugi put vraćena na dopunu.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Pixabay

Potrebno je da se izvrši prostorno - vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u Ulici put za Crvenku, odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

Takođe, Biološkom fakultetu dostavljen je bris DNK uzet sa desne ruke sa ogrebotine Zorana Marjanovića odmah po pronalasku tela.

- Navedeni materijal nikada nije otvaran i veštačen. U tom smislu je neophodno da se obavi DNK veštačenje istog, radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu sa ogrebotine uočava prisustvo materijala Jelene - stoji u nalogu za dopunu optužnice.

Takođe, dostavljen je nalaz krvi sa zadnjeg sedišta mercedesa, koji pripada Jeleni, a reč je o jačem tragu krvi. Međutim, on nikada nije veštačen, odnosno nije uvrđeno koliko je star i na koji način je mogao nastati.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'