AKTUELNO

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. na nasipu u naselju Crvenka u Borči. Njeno telo pronađeno je 3. aprila u kanalu nedaleko od nasipa.

Jedina novost je izjava svedoka koji tvrdi da je u vreme ubistva video Zorana i Jelenu na nasipu u Borči, kaže Stefan Jokić, branilac osumnjičenog supruga ubijene Jelene Marjanović

Stefan Jokić, advokat Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge, Jelene Marjanović, rekao je da novih dokaza u ovom slučaju još uvek nema. Prema njegovim rečima, jedina novost je izjava novog svedoka, koji tvrdi da je u vreme ubistva video Zorana i Jelenu zajedno.

Dopuna veštačenja

- Međutim, tu postoje neka nepodudaranja. Ova izjava se ne poklapa s vremenskim veštačenjem koje je tužilaštvo izvelo po pitanju kretanja Zorana Marjanovića. Ili svedok ne govori istinu, ili veštak nije dobro uradio svoj posao. Već dve godine Više javno tužilaštvo pokušava da nametne krivicu Marjanoviću po cenu bilo čega. Mi ne možemo da rešimo slučaj ukoliko nekome nametnemo krivicu. Teza odbrane je i dalje da Zoran nema nikakve veze sa ubistvom supruge - rekao je Jokić.

Jokić je izjavio da ga ne zabrinjava činjenica da će novi tužilac, koji odnedavno radi na slučaju ubistva pevačice, tražiti proveru dokaza i dopunu veštačenja.

- Ne postoji nikakav dokaz o Zoranovoj i Jeleninoj međusobnoj borbi. Logično je da se na telu Jelene pronađe Zoranov DNK jer su oni bili u braku - zaključio je advokat.

Podsetimo, optužnica protiv Zorana Marjanovića padala je dva puta, a na ovom slučaju radiće novi tužilac jer je prethodna zamenica višeg javnog tužioca koja je vodila slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović unapređena prelaskom u Tužilaštvo za ratne zločine. Apelacioni sud u obrazloženju odluke smatra da tužilaštvo, samim tim novi zamenik tužioca, treba da prikupi nove i proveri postojeće dokaze iz optužnice protiv Zorana Marjanovića radi boljeg razjašnjenja stanja stvari.

Tri godine od zločina

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. na nasipu u naselju Crvenka u Borči. Njeno telo pronađeno je 3. aprila u kanalu nedaleko od nasipa. Gotovo godinu i po dana kasnije, nakon što se pomislilo da ubica neće biti otkriven, zbog sumnje da ju je ubio uhapšen je pevačicin suprug Zoran Marjanović. On je u pritvoru proveo 10 meseci, nakon čega je pušten na slobodu.

#Jelena Marjanović

'