AKTUELNO

Svi se pitaju zašto!

Nema od bola, porodica rukometaša Novaka Boškovića (29), koji je u nedelju ujutro sebi oduzeo život, ispalivši metak iz pištolja, u ponedeljak je u kapeli na groblju primala saučešća povodom iznenadne tragedije. Poslednji ispraćaj bivšeg reprezentativca je u danas u rodnoj Crvenki, odakle se "vođen" rukometnom loptom, otisnuo u svet.

Njegovi najmiliji, majka Jela, sestra Danijela, supruga Milica, rodbina i prijatelji, bezuspešno pokušavaju da odgonetnu najveću enigmu. Ostaje bez odgovora njihovo pitanje - zašto je mladi, uspešni sportista, u punoj snazi, dan po dolasku iz Izraela, gde je nastupao za klub Hapoel Rišon, odlučio da sebi prekrati život, i porodicu ostavi ucveljenu.

- Verovatno nikada nećemo otkriti zbog čega je na takav način skončao život, on koji je kritikovao suicid. Prošle godine, prisustvovao je ovde u Crvenki sahrani jednog sugrađanina, sportskog radnika koji je sebi prekratio život. Rekao je da osuđuje taj čin, a sada je on to učinio sebi - veli jedan od Boškovićevih prijatelja, ne želeći da mu se ime objavljuje u novinama.

Po Crvenki se posle tragedije rukometaša, mogu čuti svakakva govorkanja i spekulacije o razlozima zbog čega je, posle rasprave sa suprugom i majkom, podigao ruku na sebe.

Foto: Printscreen Instagram

Priče da je bio sklon alkoholu i kockanju su izmišljotine

- Priče da je bio sklon alkoholu i kockanju su notorne izmišljotine. Bio je posvećen sportu, ali kada bi dolazio u Crvenku, nije zaboravljao prijatelje i druženje. Ma kakav problem da je imao, nije trebalo da ga rešava na ovakav, tragičan način. Uvek je bio fin i spreman drugima da pomogne - tvrdi jedan od Boškovićevih bliskih prijatelja.

U razgovoru za naš list, Boškovićeva majka Jela Vukašinović otkriva da je njen sin imao planove za budućnost. Nameravao je da uskoro u Izrael dođe Milica sa njihovom šestomesečnom ćerkicom i budu zajedno. Pre izvesnog vremena je kupio i zemlju, jer je, po majčinim rečima, po završetku sportske karijere želeo da se bavi poljoprivredom.

- Voleo je rukomet još od malih nogu. Poslednji, pobedonosni gol za izraelski klub je dao na utakmici prošlog petka. Igrači su se dogovarali ko će da puca, njemu su dali loptu, nije promašio - kaže majka Jela i pored Crvenke gde je kao dečak počeo, nabrajajući klubove u našoj zemlji, Sloveniji, Bugarskoj i Izraelu gde je gradio karijeru.

Oproštaj sportista

Na večni počinak, Boškovića će ispratiti i prijatelji iz RK Crvenka, u kojem je ponikao. U klubu će prethodno održati sastanak, a onda će uprava i igrači prisustvovati sahrani nekadašnjeg saigrača.

#Sahrana

'