AKTUELNO

Dečak star šest meseci izgubio bitku za život posle dve nedelje mukotrpne borbe lekara Dečje klinike u Tiršovoj da ga spasu.

Šestomesečni dečak A. Đ. iz Vrčina kod Beograda, koji je pre dve nedelje povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći, preminuo je juče ujutru na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Nesreća se dogodila 24. februara oko 20 časova na Bulevaru revolucije u Vrčinu, a mališan, koji se u kolima nalazio sa ocem B. Đ. (41) i majkom, posle nesreće prevezen je u bolnicu, gde su se lekari do juče borili da mu spasu život.

- Udes se dogodio krajem februara, kada je automobil izleteo sa puta i udario u stub. Nesrećni dečačić bio je u kolima i zadobio teške povrede glave - priča izvor iz istrage i dodaje:

Foto: Pixabay.com

- Mališan je odmah prebačen u Tiršovu. Bio je u besvesnom stanju i nije se budio iz kome od udesa, odnosno dve nedelje. Bio je u izuzetno lošem stanju. Uprkos tome što se znalo da su šanse za oporavak male, lekari su sve uradili da mu pomognu. On je tokom boravka u bolnici bio na aparatima za održavanje života, ali je u subotu ujutru, nažalost, preminuo od posledica teških povreda - rekao je sagovornik iz istrage.

Kako prenose mediji, automobilom u kojem se dečačić nalazio kobnog dana upravljao je njegov otac. Navodno, on je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola.

- Alko-testom je navodno utvrđeno da je vozač automobila, odnosno bebin otac, imao alkohol u krvi. Pretpostavlja se da je to dovelo do nesreće i da je to bio razlog zbog kojeg je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta - objašnjava sagovornik.

Direktor Tiršove: Nije bilo moguće operisati dete

Kako je saopšteno iz Dečje bolnice u Tiršovoj, dete je u tu ustanovu primljeno bez znakova disanja i odmah je intubirano i premešteno na odeljenje intenzivne nege.- Tamo je utvrđeno da je dete životno ugroženo. Imalo je prelome lobanje, veliki otok mozga i nije bilo moguće operisati ga - rekao je direktor klinike dr Siniša Dučić.

Prema njegovim rečima, protiv oca je tada podneta krivična prijava zbog izazivanja nesreće i vožnje u pijanom stanju.

- Međutim, pošto je beba preminula, razmatra se o prekvalifikaciji krivičnog dela - kaže izvor iz istrage.

#Dečak

#Smrt

#Vrčin

'