AKTUELNO

Lekari Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici odlučili su da danas otpuste na kućno lečenje Ivanu Filipoviću, potvrdio je njen rođeni brat Ivan. Radosnu vest mu je sestra javila telefonom oko 13 sati.

- Ivana je dobro i danas će izaći iz bolnice. Snimanja i analize koje su juče obavljene su potvrdili da je njeno zdravstveno stanje dobro i da se potpuno oporavila. Zakazali su joj kontolu krajem ove sedmice i vađenje konaca - radostan je Ivan što je konačno stigla najlepša vest.

Uzbuđeni su i majka Slađana i otac Dragan koji su se, nakon što im je Ivana javila da su lekari odlučili da izađe iz bolnice, na brzinu spakovali i otputovali u Sremsku Kamenicu.

Ivanu, međutim, neće dovesti kući u Banovo Polje, što je ražalostilo baku Nevenu, koja unuku još ni jednom nije videla nakon što je prošlog utorka pretučena i smeštena u bolnicu.

- Ivana je predložila da do prvog kontrolnog pregleda bude u Novom Sadu kod drugarice Ljubice, da ne dolazi u selo pa opet putuje u Kamenicu za tri-četiri dana. Posle toga će doći kući - dodaje Ivan.

Drugarica je bila Ivanin spasilac kada je bilo najteže

Inače, ova drugarica je pomogla Ivani nakon zastrašujuće scene koju je zatekla u stanu u Kosovskoj.

- Dođi kod mene, Đorđe me pretukao - bilo je jedino što je teško uspela da progovori Ivana.

Na podlakticama i na vratu je imala vidljive opekotine od pegle.

- Kada sam ušla u stan, zapanjila sam se i šokirala prizorom. Krvi je bilo svuda, na podu, na krevetu, na stolu... Ivana je ležala na krevetu, u krvi, nije mogla da se pomeri, teško je disala, a govorila skoro nečujno i veoma teško. Rekla mi je da ju je, čupao za kosu, tukao svuda po telu rukama i nogama i svim što je dohvatio, bacao po stanu, stavljao vrelu peglu na telo - priča Ivanina najbolja drugarica.

Prestravljene i u paničnom strahu ipak su obe uspele da se priberu i pobegnu iz stana pre nego što se Đorđe vratio. Taksijem su se uputile u Urgentni centar gde su znale da će dobiti pomoć i ni slutile nisu da će se drama tamo nastaviti.

Podsetimo, Ivana je danima bila u teškom stanju u bolnici, nakon što ju je dečko Đorđe Lacković pretukao.

#Nasilje

'