AKTUELNO

Zbog brutalnog prebijanja Gorana Veselinova, oca devojčice sa Daunovim sindromom, ispred zgrade u kojoj živi u Novopazarskoj ulici u Beogradu zbog parking mesta za invalide, uhapšeni su otac i sin!

Prema pisanju medija, zbog brutalnog prebijanja Veselinova privedeni su Tomica Matić (50) i njegov sin Zoran Stefanović (24).

Nasilnici koji su izvređali, a potom i nasrnuli na oca devojčice Lee (14) jer ih je zamolio da se pomere sa parking mesta rezervisano za osobe sa invaliditetom, nisu od ranije poznati policiji i nemaju policijski dosije.

Kako kažu u MUP-u oni su osumnjičeni da su se parkirali na mestu za invalide, a kada ih je oštećeni, koji ostvaruje pravo na to parking mesto, zamolio da vozilo pomere osumnjičeni su ga udarili u glavu!

Takođe, povrede je zadobio i šezdesetsedmogodišnji muškarac, koji je pokušao da smiri situaciju.

Zbog postojanje osnova sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Foto: Tanjug

Ovaj incident dogodio se u sredu popodne, dok je Veselinov čekao suprugu Natašu da doveze njihovu ćerku, koja je nedavno imala operaciju srca, zbog čega ne može samostalno da hoda.

Kako smo ranije pisali, Veselinov je rekao da je sišao sam ispred zgrade kako bi dočekao suprugu i dete i da bih pomogao ženi da odnese Leu do stana jer sama ne može.

- Na parking mestu ispred zgrade, koje je inače obeleženo parking mesto za osobe sa invalidietom, video sam auto. Prišao sam, a unutra su na zadnjem sedištu sedele dve gospođe. Rekao sam im da pozovu vozača da pomeri kola. Rekle su da nema problema i da će se to desiti za dva minuta - priča Veselinov.

Kada se vozač vratio, došlo je do incidenta.

- Bio je revoltiran i odmah me je pitao: "Šta ti nije jasno?" Sve vreme sam mu perisirao i objasnio da žena dolazi s bolesnim detetom, na šta je on rekao: "Pop**iš mi! Pun mi je ku*ac vas invalida!" - ispričao je juče Goran i dodao da nije ulazio u raspravu s tim čovekom, već da se mirno okrenuo i pozvao "pauka".

- U tom trenutku se pojavio moj komšija koji ima 67 godina, a vozač je doveo svog druga. Komšija im je rekao da nije u redu što neće da se sklone i da žena neće moći da iznese dete. Međutim, tada je jedan od njih odbrusio deki: "Magarčino, nemoj da te isprebijam." Dok sam bio okrenut leđima, čuo sam udarac, jedan od njih je udario komšiju, a drugi je pobegao na sredinu ulice. Okrenuo sam se ka njemu, a on me je iz skoka udario u lice - kaže šokirani Goran.

Kako je ispričao, u jednom trenutku dok je muškarac tukao njegovog komšiju, jedna od žena je izašla iz vozila i molila ga da prestane.

Foto: Tanjug

- Odmah sam ga pitao zbog čega me je udario, a on je uleteo u auto i pozvao sve da brzo krenu. Komšija Nikola je stao ispred kola, u nameri da ih spreči da pobegnu, ali oni nisu hteli da stanu. U poslednjem trenutku sam ga povukao u stranu, inače bi ga pregazio - prepričava nemili događaj Goran i tvrdi da je odmah pozvao policiju.

Napad je trajao vrlo kratko nakon čega je policija stigla, ali napadači su već tada bili pobegli. Policija je nekoliko minuta nakon toga identifikovala i privela dva muškarca osumnjičena za brutalno prebijanje Veselinova.

Smrskana jagodična i čeona kost.

- Na meni se odmah nisu mogle videti fizičke povrede, ja sam samo osećao jak bol i posle nekoliko minuta osetio sam mučninu. Prevezli su me na VMA i tamo mi je hirurg Saša Jović ponudio ili da potpišem da ću se svojevoljno vratiti kući ili ću imati operaciju. Naravno pošto sam shvatio ozbiljnost situacije pristao sam. Na svu sreću doktor je savršeno uradio svoj posao uz pomoć titanijumskih pločica koje će mi ostati u predelu čela, vilice i jagodica do kraja života - priča Goran.

#Prebijanja

'