AKTUELNO

Inspektori podgoričke policije izuzeli su video-snimke sa nadzornih kamera više objekata na osnovu kojih su došli do čvrstih sumnji da je ubica Mila Ilića (28) pobegao u pravcu Albanije.

Kako se saznaje od sagovornika iz istrage, utvrđeno je i kojim je vozilom ubica pobegao nakon što je likvidirao Ilića u Podgorici. Zbog toga su podgorički policajci stupili u kontakt sa kolegama iz Albanije, kojima su dostavili podatke o ubici u cilju njegovog identifikovanja i hapšenja.

Kako su mediji saznali od izvora iz policije, istragu o ubistvu Ilića ubrzo će preuzeti Specijalno državno tužilaštvo. Isto se dogodilo i sa slučajem likvidacije Kotoranina Veselina Vukotića, oca vođa "škaljarskog klana" Igora i Jovana Vukotića. Istragom u tom predmetu rukovodi specijalni tužilac.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Iako su Ilić i Vukotić likvidirani u kratkom periodu, na maltene isti način, a povezuju se sa suprotstavljenim kriminalnim grupama, istražitelji nemaju dokaza da su ove likvidacije povezane.

Ubistvo iz osvete?

Motiv za ubistvo Ilića mogla bi biti slučajna likvidacija nevinog Ivana Nedovića (34) koja se odigrala 2017. godine, dok je on sedeo lokalu "Auto Zeta" u društvu sa Markom i Milićem Minjom Šakovićem, koji se smatra visokorangiranim članom kriminalne grupe "škaljari".

Tog dana, u njih dvojicu ispaljeno je 15 hitaca od kojih je deset pogodilo Nedovića, koji je od posledica ranjavanja preminuo, dok je Šaković uspeo da preživi zahvaljujući bratu Marku koji se bacio preko njega i oborio ga na pod. BMW kojim se nepoznati ubica dovezao kasnije je pronađen zapaljen, a sa njim i puška iz koje je pucano.

Sagovornik blizak crnogorskim medijima, koji je skrenuo pažnju na veze između ubistva Ilića i Nedovića, podseća da je tog dana meta bio Šaković, koji je prošao bez težih povreda.

Foto: Tanjug/AP/Risto Božović, Printscreen Facebook/Privatna arhiva, TvPink Printscreen

Istražitelji nakon Ilićevog ubistva pokušavaju dokazima da potkrepe i sumnje da je baš zbog slučajne Likvidacije Nedovića, 19. novembra prošle godine ispred lokala "Level" u Podgorici ubijen i Veselin Kalezić koji je važio za vođu podgoričkog ogranka kavačkog klana.

Takođe, 31. marta prošle godine u centru Podgorice ubijen je i Miloš Šaković, brat od strica Milića i Marka Šakovića, kao i Radivoje Jovanović (42), koji je bio slučajna žrtva i nije imao nikakve veze sa kriminalom.

Sva ova ubistva su, kako sugerišu sagovornici, jedan pravac u kome je do sada prikupljenih dokaza istraga usmerena.

U istrazi o ubistvu Ilića, koji je povezivan sa "kavačkim klanom", saslušano je više osoba, uglavnom pripadnika rivalskog "škaljarskog klana". Izvršeni su i pretresi prostorija koje koriste te osobe. Ipak, zasad nema zvanično osumnjičenog, a svi saslušani kazali su da ne znaju ništa o likvidaciji, nakon čega su pušteni na slobodu.

Pripadnici CB Podgorica su odmah nakon likvidacije Ilića, koji je ubijen 29. aprila u Podgorici, izuzeli snimke sa nadzornih kamera, koje su snimile ubicu srednjih godina sa kačketom na glavi. On je čekao Ilića da izađe iz kladionice. Kada se Ilić uputio ka automobilu, napadač je počeo da puca u njega. Ranjeni mladić je počeo da beži, a ubica je trčao za njim kako bi ga "overio". Policija je na mestu ubistva pronašla 15 čaura.

Skup život likvidiranog Ilića

O njegovom životu u krimilanim vodama govore fotografije koje je delio na društvenoj mreži Fejsbuk.

Foto: Facebook

Na njegovom profilu moguće videti kadrove iz legendarnog filma "Kum", fotografije čuvenog dilera Pabla Eskobara, fotografija iz filma "Lice s ožiljkom" (Scarface), ali i fotografije Zorana Šijana, kik-boksera ubijenog 1999. godine u Beogradu dok je čekao zeleno svetlo na semaforu.

Takođe, on je na svom profilu redovno objavljivao fotografije besnih automobila.

#Albanija

#Milo Ilić

#Podgorica

#Ubica

'