AKTUELNO

Biznismen Branko Sekulović osuđen je danas u Višem sudu prvostepenom presudom na 35 godina zatvora, zbog trostrukog ubistva koje je 2007. godine počinio u prostorijama svoje firme na Vidikovcu.

Sekuloviću, inače vlasnik firme "S kompani", u kojoj su se dogodila ubistva devet godina je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Tužilaštvo je u završnoj reči tražilo najtežu kaznu za Selukovića, dok je on negirao da je počinio ubistva i rekao da mu je žao ubijenih, kao i da saoseća s njihovim porodicama.

Sekulović je optužen da je u kancelariji svoje firme "S kompani" na Vidikovcu, 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

On je nakon ubistva, devet godina bio u bekstvu sve do 22. oktobora 2016. kada je s lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Foto: Unsplash

U Srbiju je izručen 21. jula prošle godine i od tada je u pritvoru.

Sekulović se tereti za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Mediji su ranije pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih finansijskih poslova, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali uz kamatu.

Prema navodima medija, Samardžić i Živanović potpisali su sa Sekulovićem krajem jula 2007. godine ugovor o pozajmici 100.000 evra, a on se obavezao da će im dati dva stana na Vidikovcu ukoliko im dug ne vrati na vreme.

Međutim, uprkos stanovima koje su dobili, oni su navodno tražili još, ne samo stanove već i lokale..., preneli su mediji.

#Presuda

#Ubistvo

#Vidikovac

'