AKTUELNO

Advokati Zorana Marjanovića, podneli su prigovor Višem sudu u Beogradu na optužnicu koju je protiv njega treći put podnelo tužilaštvo, zbog sumnje da je 2016. na nasipu u Borči ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović.

Stefan Jokić, advokat, rekao je da je odbrana dobila novu optužnicu u kojoj nema ništa novo u odnosu na Zorana Marjanovića.

- U ovoj optužnici postupajući tužilac na neki način osporava dokaze i iskaz maloletne Jane iako su sami veštaci rekli da je ona podobna da bude svedok i da nije podložna sugestivnim konfabulacijama. Zanimljivo je da je optužnica u odnosu na prethodne obimnija za tridesetak strana, ali da se ništa novo nije dodalo – kazao je Jokić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, u optužnici ne postoji ništa što bi vezalo njegovog klijenta za izvršenje krivičnog dela ubistva Jelene Marjanović.

Jokić je govoreći o povredama koje je imala Jelena dodao da su sve povrde bile prskajuće prirode.

- Na telu Zorana Marjanovića nema nijedan trag krvi. Po tezi tužilaštva je čudno da je dete bilo na jednom mestu – naveo je Jokić.

Foto: TvPink Printscreen

Nikola Dumnić, advokat, kaže da je pre samog svedočenja mala Jana testirana od strane komisije sudskih veštaka.

- To su veštaci koje je odredilo tužilaštvo, pri čemu se vodilo računa o izboru ličnosti veštaka i imenovani su najeminentniji stručnjaci. Oni su utvrdili da je dete duševnog uzrasta iznad kalendarskog uzrasta, da nije sklono konfabulacijama, izmišljanjima – rekao je Dumnić.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, dete je svedočilo o vrlo jednostavnoj stvari, o tome da li je dete bilo sa ocem ili nije.

Dumnić je naveo da je teza tužilaštva da je Jelena krenula da trči, a da su je Zoran i dete sustigli.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#optužnica

'