AKTUELNO

Dobrica R. (41) iz Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je u noći između nedelje i ponedeljka u Ulici majora Gavrilovića u Paraćinu izbo nožem komšiju Božidara Stojnića (62), koji je ubrzo nakon toga preminuo.

Kako saznaju mediji, zločin se dogodio u ulazu zgrade, gde je ubica žrtvu ubo u grudi i stomak, a potom se vratio u svoj stan, u kojem je i uhapšen.

Pretpostavlja se da je motiv monstruoznog ubistva komšijska netrpeljivost i svađa, koje traju već duže vreme.

- Ne znam kome je smetala čija roletna, ali sam čula da su se zbog nje svađali dva sata. U jednom trenutku, komšija je čuo Dobricu kako viče nesrećnom Božidaru: "Sačekaj me, sada ću da se vratim!" Verovatno se nakon toga vratio s nožem i ubo ga u grudi. Rodbina kaže da je jedan ubod bio direktno u srce - ispričala je jedna komšinica.

Ona dodaje da Dobrica u njihovoj ulici sa suprugom i detetom živi oko deset godina, kao i da je ceo kraj imao neki problem sa njim.

- Bilo je pitanje vremena kada će neko zlo da učini. On je dete znao da juri nožem po ulici. Jednog komšiju je udario sekirom u glavu, zbog čega mu je suđeno. S druge strane, svi su ga se pazili jer je lopov i probisvet. Policija ga je hapsila, ali bi uvek izašao na slobodu - kazala je naša sagovornica i dodala:

- Priča se da nije u zatvoru jer ima dijagnozu na psihijatriji. Da li se pravi lud ili je stvarno lud, ko će to znati, ali znam da smo se svi uglavnom sklanjali. Jednom prilikom sam mu otišla na vrata, ali mi je njegova žena rekla: "Klonite ga se, molim vas, preke je naravi. Može svašta da uradi."

Na ulazu zgrade u kojoj se dogodio zločin juče su i dalje bili vidljivi tragovi krvi.

- Kažu da je nakon napada Božidar dosta krvario. Neko od komšija je pozvao Hitnu pomoć, ali je on iskrvario i preminuo u bolnici - kaže komšinica.

Kako nezvanično saznajemo, Dobrici R. je određeno policijsko zadržavanje, protiv njega će biti podneta krivična prijava za ubistvo Božidara Stojnića i biće priveden na saslušanje kod tužioca. Telo ubijenog je poslato na obdukciju, a šta se tačno desilo kobne noći, utvrdiće istraga.

Stanari zgrade u Ulici majora Gavrilovića očajni su zbog jezivog ubistva koje se desilo.

- Greota što je čovek morao ni kriv ni dužan da strada. Dobricu treba doživotno držati u zatvoru. Nije mu mesto među normalnim svetom - kazao je jedan stanar zgrade u kojoj se desio zločin.

#Paraćin

#Ubistvo

'