AKTUELNO

Stric dvoipogodišnje L.F., devojčice koju je pre nekoliko dana zverski ubio Zoran A. iz negotinskog sela Prahovo, nevenčani suprug majke devojčice Vesne F, rekao je da su njih dvoje navodno bili školski drugovi.

-Moj brat ćerkicu nije video od kada ju je Vesna odvela kod svog ljubavnika - ispričao je on.

Zoranu i Vesni određen je pritvor do 30 dana, njemu zbog teškog ubistva devojčice, a njoj zbog nasilja u porodici.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni očuh je priznao da je pretukao devojčicu, a da bi prikrio zločin, pastorku je zatim bacio sa terase na drugom spratu kuće. Majka se sumnjiči da je sve to znala, ali da je štitila nevenčanog supruga.

Majka i očuh, koji su u ponedeljak u ranim jutarnjim satima u negotinsku Hitnu službu, doneli devojčicu, rekli su da je L.F. pala sa terase. Lekari su samo konstatovali smrt, a na telu devojčice bile su vidljive povrede glave i ruke.

Istražiteljima su, međutim, tvrdnje majke Vesne F. i očuha Zorana A. bile sumnjive. Detaljno je pregledana kuća, u kojoj je navodno devojčica sama noću, u četiri sata, izašla na terasu na kojoj nije bilo ograde i pala.

U sobama su nađeni tragovi krvi, što ukazuje na to da je devojčica pretučena u kući. U daljoj istrazi je utvrđeno da je nasilnik te večeri bio u provodu, napio se, a kada je došao kući, zasmetao mu je plač deteta koje se probudilo. Pretukao je devojčicu, a da bi prikrio zlodelo, bacio je sa terase na beton. Majka je, sumnja se, sve to znala, i štitila je ubicu svoje ćerke. Ispituje se da li je u kobnom batinjanju učestvovala i majka - pišu beogradski mediji.

Foto: TvPink Printscreen, Printscreen Facebook/Privatna Arhiva, Privatna Arhiva

Otac L.F. i deda, koji je u utorak ujutro došao iz Austrije gde živi i radi, juče nisu bili u porodičnom domu, već su u Negotinu i pripremali su sve za sahranu svoje ljubimice. Brat oca ubijene devojčice, nije mogao da sakrije tugu zbog ubistva bratanice.

- Ona je mog brata prijavila za nasilje u porodici, pa mu je izrečena zabrana i sa petogodišnjim sinom bio je kod komšija - kaže stric ubijene devojčice.

On kaže da je tada majka ubijene devojčice otišla kod Zorana A.

-Zoran je alkoholičar. Odvela je i ćerkicu, i vidite šta su joj uradili ona i taj zlotvor. - Njih dvoje su navodno školski drugovi, a da li je to istina, ne znam. Moj brat ćerkicu nije video od kada ju je Vesna odvela kod svog ljubavnika - dodaje stric nesrećne devojčice.

Kaže da joj je njegov brat slao novac.

- Otac joj je slao novac iz Austrije, a ona ga je trošila na ko zna šta i ko zna koga. On je radio da bi deci omogućio pristojan život. Ostavila je vrednog čoveka, mog brata koji je radio za nadnicu, da bi bila sa bitangom. A taj zlotvor je bio u zatvoru i ubio je našeg plavookog anđela. Gde će joj duša? - pita stric L.F., i dodaje da je Zoran čak pretio njegovom bratu da će ga prijaviti policiji jer se interesovao za to kako mu je ćerkica.

#Negotin

#Smrt

#devojčica

'